Само в 7DniBansko.bg

След опита за убийство на български спортист в Сърбия: Ще оцелее ли във ВМА!?

7 Dni Bansko09.05.2017530

Тежък инцидент сполетя един от най-добрите ни спортисти по шотокан карате-до. Българският национал Тодор Събев пострада на Европейското първенство в Суботица, Сърбия. Спешна акция за прибирането на момчето до България е била наложена от самия министър-председател Бойко Борисов. Той е изпратил тази сутрин държавния транспортен самолет „Спартан“, защото българинът е бил с опасност за живота.

Късно тази вечер Събев е пристигнал в България и е бил настанен във Военна болница. Еврошампионът е бил подложен на редица изследвания. От ВМА обявиха, че сутринта ще обявят какво е състоянието на спортиста, съобщи Би Ти Ви.

Момчето е понесло от своя румънски опонент два тежки удара след последния сигнал, което на практика си е опит за убийство. Тодор Събев вече е бил спечелил двубоя по точки срещу румънеца, когато идва края на боя. С това и европейската титла е за българина. Тогава по необясними причини опонентът на национала ни е ударил Тодор два пъти в брадата, с което му е нанесъл тежка травма.

Българинът е бил с опасност за живота, поради което му е била приложена спешна медицинска помощ. Момчето вече е настанено във Военномедицинска болница, а животът му е вън от опасност.

„Искам да изкажа искрената си благодарност, както и на цялата федерация, към министър-председателя за спешната намеса – сподели Александър Славков, шеф на родното карате шотокан. – Тодор наистина е най-доброто ни момче, той си е шампион.“

Румънецът, който е по-тежък опонент от нашия състезател, е бил отстранен от турнира. Подробности около случая се доуточняват.

Събев е един от най-коректните и талантливи български каратисти. Той е световен шампион от миналата година и многократен европейски шампион в отворена категория. Едва на 20 е, когато печели първата си титла в мъжкото карате – там се състезават все хора над 21 години. Българинът е определян за невероятен талант, а е и много добро момче, уважавано сред съотборници и съперници.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *