Само в 7DniBansko.bg

Чужденци псуват на поразия в Банско: Къде ви е втория лифт!?

7 Dni Bansko02.01.2017270

Хиляди българи и чужденци пощуряха от нерви навръх Нова година! Причината е до болка позната и явно ще мори и този сезон скиорите – липсата на втори лифт.

7DniBansko.bg ви показва снимка от опашката на 1-и януари в 13 часа! Сутринта е било още по-страшно, да не говорим за предишния ден, когато се е стигнало да саморазправи кой да стигне по-бързо до заветната кабинка. От 12 часа пък бяха АБСОЛЮТНО пълни паркингите на Бъндеришка поляна и по-нагоре. Това доведе до големи задръствания по пътя до пистите.

Чужденците на опашката на лифта не спряха да псуват. Повечето от тях са за пореден път в Банско и недоумяваха защо не се спазва обещанието от миналия сезон в Банско вече да има втори лифт, който да посрещне нуждите на стотиците хиляди скиори, минаващи през сезона в курорт №1 у нас.

Доста от тях се заканиха повече да не стъпят у нас, докато не видят втората кабинка факт.

Припомняме, че Банско како туристически продукт формира 0,7 процента от брутния вътрешен продукт (!) и подобно отношение към проблема с втория лифт, водещо до  отлив на платежоспособни чужденци, може да има шокиращ ефект.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *