Само в 7DniBansko.bg

Два турнира в едно на “Пирин Голф” навръх Гергьовден, България би Гърция

7 Dni Bansko07.05.2017700

На един от най-светлите български празници, в Пирин Голф и Кънтри Клуб, се проведе традиционния голф турнира – Св. Георги, паралелно с него и приятелски турнир България срещу Гърция 68 голф играчи взеха участие, като 12 отбора от България се съревноваваха срещу 12-те на Гърция. 

В Св. Георги турнир, на първо място се класираха миналогодишните бронзови призьори – братовчедите Момчил и Младен Шишкови с отборен резултат от 48 нетни точки. Второто място, с една точка по-малко, зае отбора на младите голф надежди на България – братята Раян и Денис Стайков, следвани от тима на Пламен Мицански и Милко Рушаков, с нетен резултат от 45 нетни точки.

Специалната награда за ‘’Най-дълъг удар’’ спечели Раян Стайков, а ‘’Най-близо до флага’’ – англичанинът, Стивън Плац.

Победителит спечелиха специално изработени трофей и ваучери за индивидуални голф уроци и игри на 18-те дупки на Шампионското игрище – Иън Ууснам.

Преходната купа за турнира България срещу Гърция, спечели българския отбор, с общ отборен резултат от 409 нетни точки, почти двойно повече от отбора на Гърция – 282.

‘’Купата остава в голф клуб ‘’Пирин’’, с пожелание турнира да стане традиция и следващата година отново България и Гърция да премерят сили’’, каза Борис Борисов, собственик на Бългериан Голф Турс.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *