Само в 7DniBansko.bg

Месеци след опита за самоубийство, Анахид Тачева заряза щерка си да се оправя сама и се върна в САЩ…

7 Dni Bansko10.06.20188940
Анахид Тачева

Анахид Тачева най-сетне е оставила дъщеря си Теодора да се справя сама и се е прибрала в САЩ, научи „Ретро“. Легендарната тв говорителка повече от половин година се грижеше за лабилната си психически щерка, след като през миналата есен тя направи опит за самоубийство, отравяйки се с хапчета.

Заради раздаването на наградите в памет на покойния ѝ син Митко Цонев у нас дошла и другата ѝ дъщеря, при която всъщност Тачева живее в Америка. Целта на визитата ѝ била да уважи събитието, но и да прибере майка си, защото имала нужда от нея. В Щатите бившата жена на Коста Цонев се грижела за внуците на щерка си Анахид, кръстена на нея, а дългата ѝ липса объркала плановете на цялото семейство. Дъщеря ѝ от дълго време е омъжена за гръцкия богаташ Аристотел, чиято фамилия се изселила от родната си страна отдавна.

Гъркът въртял супер успешен хазартен бизнес, а към момента притежавал 7 казина, разположени в един от най-скъпите квартали на Ню Йорк – Манхатън. Освен това бил собственик и на десетки недвижими имоти, а за управлението на финансите на кантората до голяма степен разчитал на щерката на Анахид. Отделно от това тя менажирала собствена фирма, която се занимавала с продажба на продукти за избелване на зъби по интернет, и била много заета.

Именно заради това се нуждаела от помощта на майка си, която в последната една година била разкъсана между двете си дъщери и не знаела къде по-напред да огрее. След като се успокоила, че Теодора излязла от депресията, която я измъчвала, и си поела живота в ръце, бившата говорителка най-сетне си стегнала багажа и напуснала България. Посегналата на живота си сестра на Димитър Цонев обаче щяла да продължи да пие силни психотропни лекарства още доста време. Терапията обаче нямало да ѝ пречи да работи нормално.

След като се провали в музикалния формат на Би Ти Ви „Гласът на България“, тя започнала да преподава италиански език на малки дечица, с което изкарвала прехраната си. Все още имала надежди, че певческият ѝ талант няма да остане незабелязан от продуцентите на музика у нас, и била отворена за всякакви продължения, защото повече искала да се занимава с изкуство, отколкото с педагогика.