Само в 7DniBansko.bg

Какво време ни очаква през следващата седмица? Никол Станкулова се допита до БАН, но остана шокирана…

7 Dni Bansko10.06.20182870
никол станкулова 2

Свършва ли сезонът на градушките? Изминаващата седмица започна със силни ветрове със сериозни последици във Варненско. Преди това Пловдив и околността пострадаха от дъждовете, а в Родопите всичко побеля след обилна градушка.

„Атмосферата над Балканите е силно неустойчива, а през последното денонощие оттук премина и плитък циклон. Това е причината за интензивните валежи”, каза в ефира на „Събуди се” Мариана Попова, синоптик от НИМХ към БАН. Тя предупреди, че валежите и гръмотевичните бури в Западна България ще продължат и в неделя, като ще започнат в следобедните часове.

Остават условията за градушки, главно в западната половина на страната. Очакват се и лек спад на температури. Максималните стойности ще достигат 25-30 градуса. През първата половина на новата седмица метеорологичната обстановка у нас относително ще се стабилизира. В понеделник и вторник ще превалява, но главно в планинските райони в Западна България.

В сряда валежите вече ще обхванат повече места, отново – на запад. Дъждовете ще достигнат и Централна България в четвъртък. Следващият уикенд също ще бъде дъждовен. Превалявания отново не се очакват само по черноморското крайбрежие.