Само в 7DniBansko.bg

Всеки, който иска Банско да вземеме 6-и пореден ски „Оскар“, вече може да гласува!

7 Dni Bansko08.06.2018410
Ски награди писта

Всеки, който иска Банско да вземе 6-ата си поредна титла от Световните ски награди, вече може да гласува.
Вотът на страницата на най-високата инстанция в туристическата индустрия за еквивалентните на Оскарите в киното статуетки започна на 1 юни и ще продължи до последния ден от астрономическото лято – 22 септември. В 16-седмичната онлайн надпревара участват 208 топкурорта от 26 страни на 5 континента, като от тях според правилника първо се определят победителите на национално ниво, а после и в световен мащаб.

Очаква се в гласуването на сайта Worldskiawards.com да се включат почти 2 млн. души от поне 143 държави. Това превръща допитването със сигурност в най-голямото в бранша и едно от най-космополитните, провеждани официално изобщо.

Впрочем Банско има привилегията и да е сред едва 9-те курорта с пълен комплект от 5 приза и от 5-те издания на Световните ски награди, което е абсолютен показател за класа. 10-хилядното ни градче е на върха от 2013-а, а в съзвездието блестят още домакинът Кицбюел – най-емблематичният зимен център в Австрия, разположеният най-високо в Европа френски Вал Торенс, който през 2017 г. за 4-ти път ликува с голямата награда за №1 на планетата, германският символ на Световната купа Гармиш-Партенкирхен, перлата в руската корона Роза Хутор, на чиито писти се проведе олимпиадата в Сочи през 2012-а, шведският Оре – 2-кратен домакин на световни първенства по ски и 7 пъти кандидат за зимни игри, ексклузивният швейцарски Лаакс, норвежкият Трисил, чийто герб се състои от 2 щеки, както и фамозният американски Диър Вали.

Също както през миналата година, и сега Банско е с номинации в 3 от 4-те основни категории („Най-добър ски курорт“, „Най-добър хотел“, „Най-добър бутиков хотел“ и „Най-добро шале“). В най-значимата от тях, както и преди, компания ни правят Боровец, Пампорово и Витоша. За хотел на 2018-а пиринският флагман на най-старата и луксозна верига в Европа – „Кемпински Гранд Арена Банско“, който има каре от титли, отново се състезава с местните си конкуренти „Лъки Банско“, „Регнум Банско Апарт Хотел & Спа“ и „Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт“, триумфирал през 2016-а. Тук са също „Феста“, „Рила“ и „Ястребец“ от Боровец, както и „Орловец“ от Пампорово. За трети пореден път обаче сме без бутиков представител, след като легендарният „Танне“, преминал през превратностите на времето, но отишъл на публична продан, обяснимо ще отсъства. При шалетата британизираните „Жора“ и „Мила“ пък допълват общо 7-те номинации на Банско (най-много от всичките ни курорти), които се борят пак с 4-кратния шампион „Вила Гела“ от Пампорово и „Вила Стрезов“ от Боровец.

По традиция домакин на церемонията по връчване на статуетките на Световните ски награди ще бъде хотел „Ароса“ в Кицбюел в предпоследния уикенд на ноември (от 16-и до 18-и). предаде Banskoski.com

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *