Само в 7DniBansko.bg

Гергьовско чудо! Политик храни народа с агнета, Слави май се изнася от Парламента

7 Dni Bansko06.05.2017380

Цветан Цветанов разкри пред журналисти в Златоград кои ще са първите два законопроекта, които групата на ГЕРБ ще внесе началото на другата седмица в Народното събрание. Преди това той нахрани народа с чевермета и обеща нещо много важно на Сави Трифонов.

Ето какво сподели дясната ръка на Бойко Борисов във Фейсбук:

“Първият законопроект, който ще бъде внесен от ГЕРБ в началото на другата седмица, ще бъде законопроектът за мажоритарната система.  Това е поет ангажимент от ГЕРБ още в края на 43-тото Народно събрание. Надявам се, че предложенията ни ще срещнат парламентарна подкрепа. Длъжни сме да го направим, защото това е едно от обещанията, който поехме пред избирателите си по време на предизборната кампания. Ще направим всичко възможно да изпълним обещаното.

Вторият законопроект, внесен от ПГ на ГЕРБ, ще бъде за концесиите. За съжаление, след наложеното вето от президента Румен Радев, парламентът трябва да извърви отново цялата процедура по внасяне, обсъждане и гласуване, която в предишното Народно събрание продължи около година и половина – с дискусии с бизнеса, с НПО, със съответните институции. Ако този законопроект не бъде одобрен от парламента, България влиза в наказателна процедура.

Още в сряда ще бъде направено необходимото и областните администрации да заработят в обичайния за ГЕРБ ритъм – на високи обороти, за да имаме високата ефективност, да показваме видимите резултати, които достигат до хората.

Според Цветанов  окомплектоването на Министерски съвет ще приключи до края на следващата седмица или до 10 дни.

“Вече има съгласуване между ГЕРБ и Обединени патриоти. Имаме много добре работеща система, която даде резултат при всички седмици, в които преговаряхме както за акцентите в управленската програма, така и за коалиционното споразумение. И видяхте, че и персоналния състав беше изключително добре възприет както от обществото, така и с необходимата парламентарна подкрепа”, каза Цветанов,цитиран от “Марица”.

Цветан Цветанов пристигна в Златоград за празника на златоградското чеверме, който се провежда за четвърти път. За празника бяха завъртяни над 150 чевермета през цялата нощ, а 120 каба гайди огласиха сутринта на Гергьовден центъра на най-южния ни град.

Цветанов участва и в дефилето с гайдари и чевермета даде старта на веселието. На площада празникът официално откри кметът на Златоград Мирослав Янчев, който за първи път пред публика изсвири космическата песен “Излел е Делю хайдутин” акомпанирайки на двама местни певци. На празника в носии се появиха освен Цветанов и кметът Янчев, и евродепутът Владимир Уручев, депутатът д-р Даниела Дариткова, областният управител Недялко Славов, който се отказа от депутатския мандат.

В носия беше и археологът проф. Николай Овчаров. Стотици се облякоха в носии и опитаха чевермето в Златоград. Около 15 000 души празнуват в района на Златоград. Всички хотели и къщи за гости са пълни.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *