Само в 7DniBansko.bg

Егати тоя кокал колко е дебел!? ГЕРБ и Патриотите ще се изтрепят за…

7 Dni Bansko05.05.2017270
Кулоарни спорове около разпределянето на постовете в 23 парламентарни комисии белязаха петъчния ден в Народното събрание.
В коалицията ГЕРБ и “Обединени патриоти” (ОП) все още няма яснота кои от ресорните на министерствата комисии ще бъдат дадени на ОП. Лидерът на “Атака” Волен Сидеров оспорил пред председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов малката бройка председателски места за патриотите.
Те настояват Емил Димитров- Ревизоро да оглави новата комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. Освен нея обаче за ОП са определени още комисиите по регионално развитие, комисията по антикорупция, младежта и спорта.
ГЕРБ ще дадат председателски места на своите министри от кабинета “Борисов 2”, които не са в сегашния състав на правителството, като Ивелина Василева и Вежди Рашидов. Съставите на парламентарните комисии ще трябва окончателно да са уточнени от коалиционните партньори във вторник вечерта. А в сряда да бъдат гласувани в пленарната зала, пише “Труд”.
Една от ключовите комисии в парламента – тази за контрол над службите за сигурност и прилагането на специални разузнавателни средства, ще се председателства от Димитър Лазаров (ГЕРБ), който все още не е депутат, но предстои да положи клетва на мястото Бойко Борисов. Лазаров беше неин шеф и в 43-тия парламент.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *