Само в 7DniBansko.bg

До всички шофьори! МВР стяга масова акция за цяла България!

7Dni Bansko05.05.2017380

Автопатрули ще следят за скоростта в районите на учебните заведения в пикови часове, преди и след учебните занятия.

Това е първата акция в Глобалната седмица на ООН за пътна безопасност, съобщиха от МВР.

Глобална седмица на Организацията на обединените нации за пътна безопасност ще бъде между 8 и 14 май. Мотото тази година е: “Спаси живот! Намали скоростта!” с акцент върху шофирането с по-ниска скорост в населените места.

От Blitz.bg съобщиха, че отдел “Пътна полиция” при ГД “Национална полиция” се присъединява чрез свои инициативи към световната идея. За ограничаване на шофирането с “пълна газ” са планирани специализирани операции, една от които е наличието на автопатрули край училищата.

В рамките на следващата акция екипи на “Пътна полиция” ще бъдат разположени в участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Ще се акцентира върху малките населени места. Там скоростта ще се контролира от оборудвани с технически средства патрулни автомобили.

И за трите операции ще бъдат използвани всички налични мобилни и стационарни камери. Освен специализираните акции, служители на “Пътна полиция” ще проведат и превантивни беседи със средношколци.

Желаещите да се присъединят към ІV Глобална седмица на ООН за пътна безопасност могат да се регистрират на адрес https://www.unroadsafetyweek.org/en/home, където да публикуват планирани инициативи и дейности, както и резултатите от тях.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *