Само в 7DniBansko.bg

Срамота! Събраха комисия в Парламент, която да отърве Марешки от затвора

7 Dni Bansko05.05.2017340
Комисията за имунитета на Веселин Марешки няма да бъде превръщана в трибунал. Нещо повече, тя ще се опита да спаси от затвора варненския мутрафон, стана ясно от гъненето на председателя и от ПГ на „Обединени патриоти“ Христиан Митев, предаде „Фокус“.
„Доколкото зависи от мен, това ще е комисия, която ще следва стриктно правилника за организацията и дейността на Народното събрание“, допълни Митев и подчерта, че комисията не е съд.
Той посочи, че ще работи така, както са работили предишни комисии. „В предишния мандат съм бил два пъти член на такива комисии за разглеждане на искания на главния прокурор“, коментира Митев.
Депутатът обясни, че няма нужда да се изисква нищо, тъй като към искането на главния прокурор са приложени материали. „Тези материали ще бъдат изпратени на всички останали колеги, членове на комисията. Те ще се запознаят и може би следващата седмица в сряда ще има заседание на комисията, на което да се разгледа искането и на което да се вземе решение“, допълни Християн Митев.
По думите му има вариант да не бъде свален имунитетът на Веселин Марешки, ако мнозинството в комисията гласува така.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *