Само в 7DniBansko.bg

Министър Кралев обеща нещо, от което Банско е длъжен да се възползва! Задължително!

7 Dni Bansko05.05.2017480

Красен Кралев встъпи отново в длъжност като министър на младежта и спорта. Той обяви, че българското правителство ще отпусне повече от 130 милиона лева в следващите четири години за изграждане на физкултурни салони и подобряване на условията за спортуване на учениците.

Средствата са заложени в бюджета за управленския мандат на кабинета на ГЕРБ и Обединени патриоти с премиер Бойко Борисов.

7DniBansko.bg стартира на момента кампания в Банско не само да се направят салони, но и поне един от тях да е мини спортна зала, с подвижни трибуни за 700-1000 души, за да може да се провеждат и състезания, в които спортът в града е силен. Като таекуондото напрмер, което вече печели медали от европейски първенства, благодарение на силните банскалии.

„Искам да благодаря на симпатизантите на ГЕРБ, които ни дадоха доверието си и направиха така, че г-н Борисов да създаде трети кабинет. Това е исторически момент в най-новата демократична история. За първи път виждаме, че хоризонтът пред българските политици се увеличава. Знакът, който българският народ даде, е много важен, за да го разчетем правилно и да видим, че хората искат стабилност и спокойствие. Ние сме гарант, че те ще го получат и можем да им го дадем. В предишния мандат установихме един голям пропуск, а именно, че повече от 300 български училища нямат нито един салон за спорт, над 400 имат пригодени помещения, а още много са с амортизирани съоръжения. Национален приоритет в програмата на ГЕРБ и Обединени патриоти е изграждането на физкултурни салони във всяко едно българско училище, където няма такива. Защото смятаме, че всяко българско дете има право на равни условия за спорт. Това е в основата на изграждането на здрава нация. Когато тази цел бъде изпълнена, ще дойдат медалите. Знаете, моята позиция винаги е била в тази посока – да възстановим пирамидата, по която се изгражда българският спорт. Без да се погрижим за децата, няма как да очакваме сериозни успехи”, сподели Кралев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *