Само в 7DniBansko.bg

Лоши прогнози! Новия кабинет няма да изкара мандата !

7Dni Bansko04.05.2017690

„Категорично това правителство няма да изкара пълен мандат. Борисов 3 е копие на Борисов 2”…

 Това бе коментара на политологът проф. Александър Маринов пред „Фокус”. Според него дейността на правителството и стабилността му, зависят от неговата ефективност или казано по друг начин, зависят от това доколко новият кабинет, ще бъде в състояние да решава проблемите на нацията и държавата.

 

„Най-общо казано този кабинет е един римейк, една нова копирана версия на предишния кабинет „Борисов 2“. Не ми изглежда да са извлечени някакви принципни поуки и първата фундаментална причина е, че беше заобиколен и замазан проблемът с управленската програма. Това, което се нарича управленска програма, е едно декларативно съчинение, което тепърва ще създава много грижи“, каза проф. Маринов.

 

„При липса на много ясно разпределение на приоритети, цели, критерии за тяхното постигане и отговорности, във всеки един момент ще възникне проблемът „кой ще опере пешкира“. Освен това мисля, че Борисов и ГЕРБ ще имат сериозен проблем с Патриотите, просто защото те са нахъсани, защото са за първи път във властта и е много вероятно да имат усещането, че това е единственият им шанс и ще играят „ва банк“, коментира политологът.

 

Според проф. Александър Маринов липсата на правилни изводи и корекции от предишни ситуации ще доведе до възпроизвеждане на проблемите. Този кабинет ще бъде изправен пред същите и още по-сложни проблеми в сравнение с миналия и няма особени изгледи как ще ги решава нито от гледна точка на политиките, нито от гледна точка на личностите, категоричен бе политологът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *