Само в 7DniBansko.bg

Уникални кадри! Вдигнаха 12 арки в чест на абитуриентите от Банско (ВИДЕО/СНИМКИ)

7 Dni Bansko25.05.2018880
33401808_2008246755886125_1341858116685266944_o

През дванадесет цветни арки, символизиращи дванадесетте години, преминали в обучение и трупане на знания и умения, преминаха абитуриентите от трите професионални гимназии в гр. Банско – Гимназията по туризъм „Алеко Константинов”, Професионалната гимназия по електроника и енергетика и Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров”. Зрелостниците, облечени с великолепни тоалети и с развълнувани лица, преминаха в шпалир, водени от барабан и чинели. Техните последователи от малките класове в учебните заведения в планинския град, ги изпратиха с балони в цветовете на българския трибагреник. 


Стотици жители на града, горди родители и развълнувани учители изпълниха площад „Никола Вапцаров” за красивата церемония. Абитуриентите бяха поздравени от заместник-кмета по образованието Ивайло Ръхов, който поднесе приветствията на градоначалника Георги Икономов:


„Скъпи абитуриенти от випуск 2018, това е един от най-вълнуващите мигове в живота на всеки млад човек, когато след дванадесет години труд и усърдие, след мигове на радост, изпитания на волята, на ума, на характера, чухте последния училищен звънец. Този ден е ваш, защото мигът на зрелостта е най-чаканият, свързан с много вълнения – раздяла с детството, с любимите учители, с любимия клас, осъзнаване на бъдещите отговорности, предчувствие, че предстои живота. Скъпи абитуриенти, бъдете себе си сред предизвикателствата на живота. Превърнете трудностите в победи, а мечтите – в реалност! И не забравяйте – успехът се крие в самите вас!” бе част от поздравителното слово. 


Тържественото изпращане на Випуск 2018 бе съпроводено от музикалното изпълнение на Кристина Кацарова, която изпълни тематична песен, а зрелостниците Михаела Велева и Здравко Станков отправиха своите послания към своите връстници.

 

Публикувахте от Банско/Bansko Official в 24 май 2018 г.