Само в 7DniBansko.bg

Извънредно! Борисов с първи думи след срещата с папа Франциск: Папата идва догодина в България! (ВИДЕО)

7 Dni Bansko25.05.20181010
Борисов и папа Франциск

Снимка: Фейсбук

Нашият принос за писмеността е толкова голям, че може много повече да се гордеем. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата с папа Франциск във Ватикана. “Трябва да се говори за това, а не да мълчим”, добави той.

“За да не повтарям предишните думи, колко сме благодарни – вече 50 години идваме с делегации във Ватикана. Винаги в делегациите са наши творци, декани, интелектуалци. можем много повече да се гордеем с това, което Кирил и Методий са направили, след това и техните ученици. Всички ние сме призвани да накараме историците да разкажат много по-добре на децата, за да се помни с поколения”, заяви Бойко Борисов.

Той разкри, че посещението на папата в България ще е евентуално догодина, защото са нужни поне 5 месеца подготовка. “Взе листче, записа си и си го сложи в джоба”, разкри Борисов.

Премиерът разказа, че са го питали за Западните Балкани и са се интересували от ролята на България за развитието на региона. “Важното е да има мир на Балканите. Папата ще се моли за мен, а аз за него”, добави Борисов.

Публикувахте от Бойко Борисов в 25 май 2018 г.