Само в 7DniBansko.bg

Ето бомбите в кабината “Борисов 3”: Вежди Рашидов – вън, Лиляна Павлова няма да е на любимия си пост, Цецка се завръща!

7 Dni Bansko02.05.2017751
Третото правителство на Бойко Борисов е било напълно сглобено преди часове, потвърдиха преди малко пред “24 часа” източници от ГЕРБ и Обединените патриоти.
Има няколко важни промени.
Основната е поемането на вицепремиерски пост от страна на Валери Симеонов, който в понеделник е бил отклонил категорично поканата с обяснението, че няма конкретно министерство, за което той да отговаря. Председателят на НФСБ ще отговаря за важни политики като демографията и социалната политика.
Колегата му Красимир Каракачанов обаче ще е едновременно вицепремиер и военен министър. От тримата лидери на Обединените патриоти мнозинството ще крепи единствено Волен Сидеров.
Вицепремиери без министерства ще са Томислав Дончев и Лиляна Павлова.
Изненадващо в късните часове на тази вечер се разбра, че Вежди Рашидов отказва поста културен министър заради тежката болест, която прекара. Утре му предстояла среща и с Бойко Борисов, твърдят от ГЕРБ. В културното министерство вече се говори, че като министър ще се върне бившият зам.-министър режисьорът Боил Банов, който 14 години наред е оглавявал Хасковския театър.
Вече 100% е сигурно, че професор ще е новият министър на здравеопазването. Това е шефът на Военно-медицинска академия Николай Петров. Генералът вече има опит като шеф на здравеопазването, тъй като беше министър в служебно правителство на Росен Плевнелиев.
По-рано през деня репортери видяха депутатката Даниела Дариткова да излиза от централата на ГЕРБ. По-късно нейни колеги казаха, че тя е получила покана да оглави здравеопазването, но е успяла да убеди Бойко Борисов и Цветан Цветанов, че ще е по-полезна в парламента.
Лиляна Павлова ще е вицепремиер по европредседателството. Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще поеме нейният заместник Николай Нанков.
Вече е 100% сигурно, че Екатерина Захариева ще е министър на външните работи, а Цецка Цачева ще поеме правосъдието.
Ясно е, че Цветан Цветанов ще се занимава с вътрешните работи, но само като председател на Комисията за вътрешен ред и сигурност в парламента. Потвърди се новината от “24 часа”, че депутатът и бивш зам.-военен министър Валентин Радев ще поеме МВР.

коментар

  • Фидел Кастро

    03.05.2017 at 11:52

    Наглата дебелана Лили я е изплюла шайбата!

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *