Само в 7DniBansko.bg

Легенда на Левски превъртя! Лудна по Месианската църква, пее в хора

7 Dni Bansko02.05.2017340

След като с десетилетия шумни купони и ергенски запои се превърна в икона на софийската бохема, легендарният футболист Божидар Искренов-Гибона претърпя изненадваща метаморфоза и се обърна към Бога. От скоро е станал ревностен последовател на Християнската месианска църква, пищо, че прди години бе кандидат-кмет на квартал “Подуяне” от…ДПС.

“Остави, че вече не близва алкохол, ами постоянно ходи с някакви книжки под мишница и чете. Допреди година Гиби беше чел в живота си само автобиографията на Йохан Кройф, а сега по цял ден се рови в религиозна литература”, дивята се приятелите на Искренов.

Всяка неделя той чинно се явявал на службите в скромния храм на американската църква в центъра на Стара Загора, където сви семейно гнездо с бившата гимнастичка Кремена Ангелова.

Любимецът на Сектор “Б” прекарвал часове с песнопения заесно с още стотина отдадени за беседи с пастора. “Съпругата му е във възторг от новата мания на Гиби. Кремена се притесняваше, че е непоправим купонджия”, споделят още близки до семейството, цитирани от столичен таблоид.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *