Само в 7DniBansko.bg

Гръмнаха Марешки право в десетката!

7 Dni Bansko02.05.2017630

Депутатът Веселин Марешки ще бъде обвинен заедно с бившия министър на здравеопазването в кабинета Борисов 2 Петър Москов по делото за турските ваксини, разкри разследващият журналист Веселина Томова. Тя гръмна съгражданина си право в десетката, обяснявайки, че тепърва ще стане ясно какви ги е свършил депутата в съглашателство с министър Москов.

Припомняме, че Петър Москов се сдоби с четири обвинения от прокуратура по делото за внос на турски ваксини (въпросните ваксини се оказаха с 2000% по-токсични от допустимото) в България.  Сега предстои като обвиняем по делото да бъде привлечен и аптекарския бос Веселин Марешки, прогнозира пред Евроком шефката на сайта Афера.

Лидерът на Воля има вече две обвинения от прокуратурата за рекет и побой над общински съветник. Варненския окръжен съд прекрати делото срещу новоизбрания народен представител, заради депутатския му имунитет и го прехвърли по компетентност на Софийския градски съд. След близо две години съдебно следствие срещу Марешки, делото трябваше да започне отначало, тъй като през март съдията по него Светлозар Георгиев беше обвинен и даден на съд за натиск над прокурор по друг казус.
Миналата сряда главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на варненския бизнесмен, но той отказа да го даде и заяви, че иска да бъде свикана парламентарна комисия по казуса.
Междувременно специализираната прокуратура започна проверка на реекспорта на лекарства у нас. Както е известно един от най-големите играчи, свързани с темата е именно Веселин Марешки. Спецпрокуратурата е преценила, че има данни за организирана престъпна група, която е натрупала стотици милиони от реекспорт. Напомняме, че кабинетът ББ 2 го обяви за прекратен, но това явно е лъжа!

Интересен е фактът, че именно аптека, собственост на Марешки, заема първо място в страната за 2014 година по получени пари от Здравната каса за продадено скъпоструващо лекарство Humira и заема второ място у нас по получени над 5 милиона лева за реинбурсирани лекарства.
Реекспортът на такива скъпи лекарства (б.р. Humira е скъпо струващо лекарство за ревматоиден артрит. То струва в България 1600 лева, а в Германия двойно –  около 1800 евро) пълни джоба с огромни пари на определени играчи.
Схемата включва и мъртви души, които са “пациенти” менте. В аферата са набъркани и болници, между които и ДКЦ-4 във Варна, пише ПИК.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *