Само в 7DniBansko.bg

Гергов пак взриви БСП, този път и с парите на Радев, а за Корнелия отсече: Майната и!

7 Dni Bansko02.05.2017461

Не приемам точно Румен Овчаров да говори за паралелна държава. Защо не си каже направо, че става дума за мафията. Аз никога не съм бил като него във властта, министър или премиер, няма как да съм ва тази мафия. Това каза в студиото на Би Ти Ви Георги Гергов.

Според него, мафията в България са хора като Румен Овчаров, Христо Иванов, соросоидите.

„Румен Овчаров идва при мен една вечер по времето на Тройната коалиция и казва, че ще уволнят Корнелия Нинова утре. Вдигам телефона на Сергей Станишев и му казвам, че такъв ход е грешка и не бива да се прави. Проведох и втори разговор с него и Нинова влезе в бюрото на БСП. Но тя ме предаде и си задавам въпроса дали с този ход двамата с Румен Овчаров не искат да се отклони вниманието от тях, от техните далавери”, каза още лидерът на пловдивските социалисти.

Гергов изрази съжаление, че БСП е загубила последните парламентарни избори. „Печелехме изборите с малко, но ги печелехме. Но качването на коня и коментарите за демокрацията на Корнелия Нинова ни провалиха. Желанието на Нинова да стане премиер й изяде главата”, каза още той.

Социалистът-милионер обясни още, че наистина в България има  олигарси, но това са хора, които ползват държавни поръчки и са близо до управляващите. Докато, по думите му, той никога не е печелил обществена поръчка и не е откраднал нищо откакто е в бизнеса.

„Финансирам всеки месец БСП с членски внос, давал съм и по-крупни суми, като за кампанията на Румен Радев. Оставам в ръководството на БСП, няма да правя собствена партия, но раната, че съм употребен, ще остане. Нека се извадят икономическите досиета, да се види кой какво е правил”, пожела още Гергов.

Що се отнася до изключването му от БСП, Гергов заяви, че се чувства предаден от Корнелия Нинова. “Тя ми каза: “Трябва да си подадеш оставката аз ѝ казах: “Майната ти и си излязох”, посочи още той. Гергов коментира и Румен Овчаров и изказването му за “паралелна държава”. Точно той да ми говори за паралелна държава и мафия. Аз никога не съм бил министър и не съм имал дивиденти”, каза той.

коментар

  • Пенчо

    02.05.2017 at 17:04

    Репликата на Нинова за демокрацията си беше много точна и може би даже вдигна резултата на БСП. Радев имаше 25% на първи тур, а сега БСП взе почти 28% въпреки всички приказки, че 25-те процента всъщност не са гласове за БСП. Реално демокрацията даде много на всички олигарси, политици, директори и други подобни, но взе и много от обикновените хора, които си спомнят с носталгия миналото! Тези години от 1990г. насам по всеобщото мнение са едни от най-черните в историята на Б-я и неслучайно винаги, когато се говори за нещо лошо се казва: “Това е така от 1990 година насам”.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *