Само в 7DniBansko.bg

Мизерия! Журналист от вестника на Делиорманския олигарх взриви с този пост Фейсбук!

7 Dni Bansko01.05.2017980

Навръх първи май, един наистина трудещ се човек, при това във вестник, при това достоен журналист – Белчо Цанев, написа нещо ужасяващо на стената си във Фейсбук. Нямаше да разберем драмата, ако тя не беше набрала скорост в социалната мрежа, благодарение на един бивш журналист във вестник “Стандарт” – Петър Вълков.

Той сподели поста, а след това и коментира! Припомняме, че за ужасяващите условия за работа във вестник “Стандарт”, стопанисван от Славка Бозукова и издържан от един делиормански олигарх, отдавна се говори. Заплати не се взимат с месеци, а вече и години! Журналистите са мачкани и заплашвани, че ако проговорят, няма и да си вземат парите. И така, докато не видят май смъртта в очите.

НАЙ-УЖАСНОТО Е, ЧЕ ВЕСТНИК “СТАНДАРТ” Е УСИЛЕНО СУБСИДИРАН С ДЪРЖАВНИ ПАРИ ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА!

Остава отворен въпросът къде потъват тези милиони!? Може би отговорът е в палатите на леля Славка.

Вие преценете докъде е стигнала драма. Ето и поста на Петър Вълков:

Един колега, много близък приятел, е написал нещо на стената си, което, странно ли, няма опция за публикуване. Ето текста: “БЕЗ ЗАПЛАТА ОТ ОКТОМВРИ 2016 Г.??? С БРОНХОПНЕВМОНИЯ И ТЕМПЕРАТУРА 39.9 ГРАДУСА, БЕЗ ВЪЗМОЖНОСТИ ДА СИ КУПИШ АНТИБИОТИК И ПАРАЦЕТАМОЛ??? НЕ ГОВОРИМ ЗА ПИТИЕТА И МЕЗЕТА! А ЗА ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ НЕЩА!!! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! НЕ Е ПО ГЕОРГИ П. СТАМАТОВ

Колеги, няма да призовавам да се засрамим. Тези, които трябва да го направят, са успешно оперирани. Тези, които могат да го направят, свеждат очи и уплашено се оглеждат. Ще ви кажа нещо, с което може да се скарам с Белчо завинаги. Той е истински мъж, горд и достоен. Не обича да го съжаляват. Но трябва да знаете, че пневмонията е последният му проблем. Той има тежък диабет и губи постепенно едното си око, чиято ретина се отлепи докато си вършеше работата, както винаги перфектно, във в.”Стандарт”. Сега няма пари за важна, може би фатално важна операция. Знам какво е да работиш за без пари и да затъваш в дългове, същият този вестник ми дължи 7000 изработени лева. Знам какво е да се страхуваш за работата си, знам какво е да си на улицата, знам какво футболист да му се налага да играе баскетбол. Но нека повдигнем глава, да бъдем смели и да помогнем на приятеля. “Стандарт” имаше една прекрасна инициатива – “Не сте сами!” Нека ние, колегите, приятелите, да помогнем на Белчо с акцията “Не си сам!” Неговият вестник очевидно не иска и не може. Главната инспекция по труда, Социалното министерство, правителството имат много по-важни задачи. Белчо не им е приоритет.
Хайде да видим какви колеги и какви приятели сме. Утре аз ще съм Белчо, други ден ти. Кой ще ни помогне.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *