Само в 7DniBansko.bg

21 часа оперират Кристин! Тя се превива от болка, а санитарки се гаврят с нея – карат я да се почиства сама…

7 Dni Bansko18.05.201820470
Кристин Дивна

21 часа спасиха моделката Кристин Илиева, която пострада тежко в катасрофа, причинена от поп певицата Дивна, от реалната опасност да остане инвалид, предаде ПИК. Общо толкова са продължили двете операции в Университетска болница “Йедитепе” в Истанбул, след които красавицата стъпи на краката си!

Пред 20-годишната Кристин наистина е имало опасност кракът й да бъде ампутиран, заради недостатъчно адекватното й лечение след пътния инцидент на 12 март на пътя Русе – София. След него доцент Свилен Тодоров в Плевен направи 7-часова животоспасяваща и предотвратяваща ампутация операция, но в последствие са настъпили доста усложнения.

След месец в столична болница Илиева бе транспортирана в истанбулската клиника със следните травми: тежка инфекция на костите, натрошена бедрена кост, раздробено коляно, неправилно зараснала тазобедрена кост, големи открити рани, липсващи меки тъкани и на двата крака и декубитална рана на петата. Ако престоят й тук е продължил още седмица-две, Кристин Илиева е щяла да остане инвалид!

“Ако не бяхме взели мерки, щеше да се стигне не само до ампутиране на крака, но и до по-лошо”, заяви бащата на моделката Цветозар Илиев пред столичен седмичник.

С приемането, цяла нощ изследвали Кристин и още на следващия ден операциите започнали. Първата е продължила 12 часа, а след седмица последвала и втора – 9 часа. На крака й имало участък с оголена кост, лекарите от Истанбул я покрили с кожа от външната страна на лявото й бедро.

“За дни тези хора ме изправиха на крака, за което съм им безкрайно благодарна. Те направиха чудеса и невъзможното се случи. Това са професорите Бингол, Озлер, Алтънташ, д-р Йозден и д-р Есра”, признателна е Кристин.

Не с подобни добри чувства обаче е останала от престоя си в болницата в София. Особено разочарована е от отношението на санитарките. “В един момент десният ми крак имаше гной и стана зелен. Не смеех да погледна под одеялото. В реанимацията ми беше най-тежко, не можех да спя, молех за обезболяващи, но все ми казваха “Не може”. Когато ме качиха в травматологията, една санитарка ми размести крака. Два дни не смеех въобще да го мръдна”, разказва патилата си с обслужването Кристин пред седмичника.

На молбата й да я почисти добре, друга санитарка й се сопнала “Ти не можеш ли сама? Като гледам, на ръцете ти нищо им няма”!