Само в 7DniBansko.bg

Валери Симеонов побесня в мрежите: Не съм стигнал Пеевски по богатство! Харчат се луди пари, за да пишат лъжи за мен…

7 Dni Bansko18.05.20183660
валери симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов се оплака от поредна скандална атака срещу него, провеждана от медии. След като преди дни той разобличи вестници и телевизии, днес лидерът на НФСБ и съпредседател на „Обединени патриоти” разкри във фейсбук профила си, че е очернян чрез кампания с менте новини във фалшиви сайтове.

Става въпрос за неизвестни до момента интернет издания като „delink.co“, който по думите му бил анонимен и скрит зад специално предлаганата такава услуга от голяма американска офшорна корпорация „GoDaddy“. Нямало публично обявен собственик, адрес или форма за контакти, а освен това бил създаден съвсем скоро, предаде Пик.

Валери Симеонов разкрива, че ежеседмично въпросният сайт бълвал лъжи по негов адрес. Сред тях били съчиненият, че е против вдигането на пенсиите. „Бълват глупотевини по мой адрес, като например, че съм против вдигането на пенсиите, че ще правя нов мобилен оператор, че съм настигнал Пеевски по богатство (дай Боже всекиму!), че съм щял да убия спорта, и други от сорта, сготвени по гьобелсовия принцип 10% истина и 90% лъжа”, възмущава се вицепремиерът.

Той разкрива още, че за повече достоверност, лъжите във въпросните сайтове са омесени с други общи новини, препечатвани от легитимни информационни агенции с цел да се прикрият следите и да се маскира като новинарска агенция, за да звучат на този фон като истина измислиците. Според Симеонов във въпросните менте агенции се вкарвали солидни инвестиции, за да се рекламират и разпространяват въпросните творения във фейсбук, чрез платени публикации в социалната мрежа.

„По мои сметки, за последните две седмици са „инвестирани“ поне $10 000 само за пропаганда в социалната мрежа. Завчера цъфна нов радетел на истината – Hyper Нюз (Нурег Нюз – по правилата на българската граматика). Отново анонимен блог в свободната и безплатна платформа „blogspot.bg“. Същата платформа от поне пет години е основно оръжие на хибридната медийна война на про-руски организации в България с основни жертви премиера Борисов и министър Лиляна Павлова”, разкрива още Валери Симеонов.

По думите на вицепремиера и там било пълно с очевидни съчинения, включително го пращали на разни конференции по време, в което той е бил на публични събития, както и в Министерски съвет.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *