Само в 7DniBansko.bg

Горещо! Бившият мъж на първата дама Георги Свиленски: Обичах Десислава!

7 Dni Bansko18.05.201814870
Десислава-Радева

Бившият съпруг на първата дама Десислава Радева отказва да коментира общото им минало, но споделя, че между тях е имало любов. „Сигурно млад човек, когато се влюбва, обича достатъчно, за да се ожени, да има дете, семейство, така че е било в рамките на нормите, които позволява животът“, споделя Георги Свиленски, запитан как се е случила искрата между тях.

Депутатът от БСП признава, че сам е избрал да се разграничава от настоящата съпруга на президента, но не защото ѝ е обиден. Запознати твърдят, че двамата са се развели доста преди Румен и Деси да заживеят заедно, така че за любовен триъгълник и ревност не можело и да става дума. „Не мисля, че е редно да се навлиза в личния живот, било то на когото и да е! В случая – на президента и неговата съпруга. Затова съвсем умишлено, сте забелязали и вие, не си позволявам да коментирам каквото и да било, по какъвто и да е повод. Така че всеки има право на собствен личен живот и аз отстоявам това правило, както предполагам и повечето колеги правят“, категоричен е Свиленски.

Единствената им допирна точка с Десислава към днешна дата бил синът им Страхил, кръстен на бащата на Георги. В момента той е втора година студент в американски университет, където преди броени седмици бил обявен за най-добрия волейболист в училищния тим. Преди да замине за Щатите, пък бил сред топсъстезателите на „Левски“. Когато бившата съпруга на Свиленски стана най-обсъжданата жена в държавата, между тях прехвърчали искри по отношение на въпроса дали наследникът им трябва да има публично присъствие.

Тогава Деси Радева и държавният глава пуснаха семейна снимка, на която позират с децата си от предходните си връзки, а Свиленски не скри възмущението си и определи кадъра като колаж. В момента обаче не изпитвал притеснения за анонимността на сина, тъй като Страхил бил на хиляди километри от родината и се връщал у дома максимум два пъти годишно. Депутатът от БСП също продължил по свой път и неотдавна се заговори, че имал нова половинка до себе си. Макар самоличността ѝ да не е ясна, Георги признава, че е щастлив, защото нямал основание за обратното, предаде “Ретро”