Само в 7DniBansko.bg

Последно сбогом! Пуснаха ВИДЕО от района в който изчезна Боян Петров! Ще ви побият тръпки от кадрите…

7 Dni Bansko17.05.201831460
Боян Петров

Планината взе Боян Петров завинаги. След като вчера стана ясно, че няма никаква надежда той да бъде открит, надеждата угасна, а с нея дойдоха спомените за алпиниста, както и съболезнованията.

Екипът който участва в издирването на Петров обяви краят на спасителната операция и публикува видео от последния ден на издирването. Последната надежда той да бъде открит, някъде там в суровата Шиша Пангма.

 Съпругата на Боян Петров Радослава Ненова си каза последно сбогом с него и написа сърцераздирателно съобщение във Фейсбук.

“Странно нали, един солов играч ни накара да бъдем заедно до край и да изкачим нашия си Еверест. А аз просто исках да открия Боян, защото ще ми липсва…”

“Няма да правя трогателна изповед как се чувствам аз. Аз винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе… Може би ми се говори за това какъв беше смисълът. Всичко започна от това, че моят мъж изчезна, а аз много исках да го намеря. Не съм хабила енергия да разсъждавам дали беше прав или не. Мисля че геройството изобщо не беше в спортното постижение”, пише Радослава.

“Геройството дойде от това, че много хора надскочиха себе си в тази ситуация, бяха добри и това им харесваше, държави се сдобряваха… и това им харесваше, институции сбъднаха една на пръв поглед немислима акция, пилоти изпълниха уникален и единствен по рода си полет. Заливаха ме с мили писма и любов. Дори хейтърите тръпнеха за новина, за да нахейтят и да им олекне. Това е най-мащабната спасителна акция в историята на алпинизма…”

Боян е някъде тук. Бог да го прости.

Публикувахте от Petko Petkov в 16 май 2018 г.

Източник: Пик

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *