Само в 7DniBansko.bg

Смаяхме света! След хиляди поръчки, пловдивчани инвестират 3 милиона в завод за…

7 Dni Bansko29.04.2017350

Пловдивчаните, които създадоха ядливата чаша за кафе Cupffe, отварят завод за производството й до края на годината. Базата ще е в Града под тепетата и ще произвежда по 10 млн. броя чаши месечно. Инвестицията възлиза на над 3 млн. евро и ще предостави 60 работни места.

Заводът ще разполага с две поточни линии, едната от които ще произвежда чаши с различни размери. До сега изобретателите са се оправяли сами, но вече са намерили инвеститор, който ще финансира по-мащабен проект.  Имат и подписани договори  с водещи международни вериги, съобщава kapana.bg.

dsc_3933

Идеята за чашата за топли и студени напитки, която може да се изяде след изпиването на напитката в нея, хрумва на Мирослав Запрянов, Симеон Гавраилов и Младен Джалъзов от Пловдив през 2002 г. Всичко започва с експерименти и разработване на машина за продукта. През годините създават четири прототипа, докато накрая остават доволни от изобретението си.

Cupffee е био разградима вафлена чаша, алтернативна на картонените, пластмасови, порцеланови и стъклени чаши за многократна или еднократна употреба. Тя запазва здравината си за час. А в случай, че решим да не я изядем, изхвърлена в природна среда,  чашката ще се разгради за няколко седмици без да генерира ненужни отпадъци.

ee56eac8d8d259ce44cade251a2f828b_XL

Срокът на годност на вафлените еко чашки е около шест месеца. Към тях е прикрепен етикет, който може да се брандира с търговско лого.

Изобретателите се целят в европейския пазар за развитие на своя бизнес, но чашките ще се предлагат и у нас – в заведения и магазини, пише.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *