Само в 7DniBansko.bg

Бойко Борисов бесен: Даваме милиарди за здраве и пак няма пари за заплати! Възложи важна задача на Ананиев!

7 Dni Bansko16.05.20183110
бойко борисов

Не може близо 5 млрд. лв. да сме дали за здравеопазване и да има хора, които недоволстват. Това каза министър-председателят Бойко Борисов преди днешното заседание на Министерски съвет.

Премиерът Борисов възложи на здравния министър Кирил Ананиев да се заеме с това протестиращите болнични служители в Ловеч и Враца да си получават заплатите.

„И едновременно с това правете реформи и обяснявайте, че не може да се краде и да се източват болниците. Това трябва да приключи. Не може след над 450 млн. сме увеличили клиничните пътеки тази година и близо 5 млрд. да отидат за здравеопазване и да излязат трима санитари и да кажат, че не са си получавали заплатите. Такива пари в историята си България никога не е отделяла за здравеопазване. Не може с над половин милиард повече да сме дали от миналата година и да недоволстват. Моля те, Ананиев, лично се заеми, оправете двете болници и ги стабилизирайте“, каза още министър-председателят и посочи, че е грехота при толкова пари да има недоволни.

„Как да обясним на жената от февруари, която не си е получила заплатата, че сме дали повече от половин милиард повече в тази сфера. За мен е важно да си получават заплатите. Те излязоха и го казаха сега, защото сега има демокрация и свобода на словото, а преди са щели да я уволнят. Виновните ще си получат заслуженото, не може хората там да ги наказваме за това, че ръководството е било калпаво“, каза Борисов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *