Само в 7DniBansko.bg

Спешно! Спасителната акция за Боян Петров е напът да спре! Нужни са огромни средства за издирването му…

7 Dni Bansko12.05.20187520
Боян Петров

Необходими са спешно още дарения за спасителната операция за Боян Петров. Призив за финансова подкрепа на акцията отправят познати и непознати на алпиниста в социалната мрежа.

“Над 150 хил. долара ще са нужни за транспортирането му, в случай че бъде спасен. За действията на спасителите и техниката вече са платени 50 хиляди долара. При всички случаи необходимите средства надвишават сумата, която застраховката би покрила”. Това написа в профила си Борис Бъров. Той допълва, че пари са спешно необходими сега за сателитни снимки, полети на хеликоптерите, разходи на планинските спасители и за репатриране.

“Зоолог, вдъхновител и за мнозина – супер герой – Боян е все още в неизвестност някъде по склоновете на хималайския връх Шиша Пангма (8013 м). Макар и видян за последно на 3-ти май, надежди за неговото оцеляване все още има, тъй като никой не е успял да се качи до височинните лагери 2 и 3 където би могло да е блокиран от лошото време”, пише Бъров. Той припомня, че спасителните екипи са тръгнали, а непалските хеликоптери разчитат на подобрение на метеорологичната обстановка. Семейството и неговият екип координират усилията на спасителните екипи и спешно набират средства. “Нека покажем солидарност и помогнем на Боян и неговото семейството в този драматичен момент”, призовава още Бъров.

Дарения могат да бъдат направени на банковата сметка на:

Радослава Георгиева Ненова

BG32UNCR70001523269549

UniCredit Bulbank UNCRBGSF

Или на PayPal: desertrose_lili@yahoo.com

Наред с призивите за спешни дарения за издирването на Боян се появиха и информации, че Иван Кристоф, човекът-паяк, който вчера обяви, че дарява 100 000 лева, не е превел парите. “Не познавам този човек, не сме във връзка, не е част от екипа ми по организацията, Външно министерство не са го чували и пари по сметката не са преведени!”, написа в профила си във Фейсбук жената на Боян Радослава Ненова.

Много известни хора отправиха призив към Иван Кристоф да преведе парите сега, ако наистина има намерение да го прави. “Ако Иван Кристоф иска да реализира благородната си идея, добре е просто веднага да преведе дарението си в сметката на Боян Петров или на жена му. Депозит, пълномощно на името на Ради, заверка на пълномощното в българското посолство в Канада, апостили – всичко това ще изгуби много време. Зная, че не съм в позиция да му го казвам, но въпреки това – изричам го, Иване. Иначе тръгват слуховете за обикновен авто ПР…”, написа в профила си във Фейсбук журналистът Нери Терзиева.