Само в 7DniBansko.bg

Цецка Цачева се завръща като министър в кабинета “Борисов 3”!

7 Dni Bansko28.04.2017531

Нови имена се завъртяха в рулетката за министри, след като ГЕРБ и “Обединени патриоти” подписаха официално коалиционното си споразумение. Бившият правосъден министър Екатерина Захариева ще остане и в новото правителство, но този път ще отговаря за външните работи, съобщи “Епицентър.бг”. Така постът на министър на правосъдието ще бъде зает от бившия председател на парламента Цецка Цачева. След два мандата като шеф на Народното събрание Цецка Цачева остана извън него заради преференции на изминалия предсрочен вот. С

поред участници в преговорите за министри вицепремиери на “Дондуков 1” ще бъдат двамата съпредседатели на коалицията “Обединени патриоти” – Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов ще оглави и Министерството на отбраната, а Симеонов ще бъде вицепремиер без портфейл.

От страна на ГЕРБ вицепремиери ще бъдат Томислав Дончев и Лиляна Павлова. Министър на културата отново ще е Вежди Рашидов. Поста си от кабинета “Борисов 2” запазват и финансистът Владислав Горанов и Ивайло Московски, който ръководеше транспорта. Теменужка Петкова също може да се върне отново като енергиен министър, както и Красен Кралев – като министър на спорта.

За МВР продължава да се споменава кандидатурата на бившия зам.-шеф на ведомството Филип Гунев, за образованието – на Красимир Вълчев, на икономиката – на Емил Караниколов, на здравеопазването – на д-р Костадин Ангелов.

коментар

 • ДРАГОМИР ИВАНОВ

  28.04.2017 at 13:11

  Е, НАЛИ, НЕ ИСКАХТЕ ДА БЪДЕТЕ ТАМ?
  СЕГА ПАК ОТНОВО, ПАК СТАРИТЕ МУЦУНИ, ПАК ИДИОТИ!
  ИЛИ СЛЕД ПОЛОВИН-ЕДНА ГОДИНА… ОТНОВО ОСТАВКА, ОТНОВО ИЗБОРИ…
  И ТАКА, ДОКАТО ПОДСИГУРИТЕ И ДЕСЕТОТО СИ ПОКОЛЕНИЕ!
  ИДИОТИ С ИДИОТИТЕ!

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *