Само в 7DniBansko.bg

Крезовски заплати в Нова! Някои си докарват по над 100 бона! (Шокиращи факти)

7 Dni Bansko27.04.2017750

Шефката на отдел „Новини и актуални предавания” в Нова телевизия Дарина Сарелска, която бе обвинена от разследващия журналист Васил Иванов в цензура и обслужване на политическия и съдебен елит в страната, не се е вясвала цяла седмица на работа.

След безпрецедентния медиен скандал, който съпътства напускането на Васил Иванов и мощната подкрепа, която получи журналистът в социалните мрежи, Сарелска закри профила си във Фейсбук и врътна ключа на стъкления си кабинет, наричан от подчинените й „аквариума”, писа „Уикенд“.

Дарина не е идвала на работа от миналата събота, преживява изключително тежко разигралите се събития. Не си е пуснала молба за отпуск, нито болничен, но е изпаднала в нервен срив. Комуникира по телефона единствено с приятелките си Ани Цолова и Генка Шикерова, които на практика управляват временно новинарския отдел в нейно отсъствие. Не беше честно това, което й причиниха”, издават от нюзрума на Нова телевизия.

Mиналия петък Дарина Сарелска трябваше да гостува в сутрешния блок на Нова тв, но не се яви на живо на екран, след като предния ден бе буквално попиляна от стотици гневни коментари на фейсбук страницата си.  Интервюто бе излъчено на запис.

И въпреки че не се вясва на работа, това не пречи на Сарелска да взима рекордните 15 бона на месец. А каква е цената на свободния ефир? Стойността на заплатите на работещите в НОВА ТВ журналисти бе публикувана от „Таблоид“ (данните са от 1 февруари 2017г.). Някои дори си докарват до над 100 000 на година:

Дарина Сарелска – 15 000 лева

Ани Салич – 8000 лева

Виктор Николаев – 8000 лева

Ани Цолова – 8000 лева

Генка Шикерова – 8000 лева

Лора Крумова – 7000 лева

Галя Щърбева – 7000 лева

Николай Дойнов – 6500 лева

Даниела Тренчева – 6500 лева

Марина Цекова – 4500 лева

Марин Николов – 4000 лева

Богомил Грозев – 4000 лева

При това огромна част от журналистите си докарват допълнително по още толкова, че и отгоре на месец, участвайки в мероприятия на протестърите, спонсорирани от “Америка за България” и “еколозите”, смучещи милиони от държавни и други поръчки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *