Само в 7DniBansko.bg

Детето-чудо на Слави Трифонов прави огромна крачка в живота си! Малката Крисия реши, какво ще прави с живота си…

7 Dni Bansko06.05.20186560
крисия

13-годишната Крисия Тодорова е в трескава подготовка за изпити в столичното музикално училище „Любомир Пипков”.

След месец малката певица от Разград завършва седми клас и планира да се премести да живее в София. Задължителните матури по математика и български език, които й предстоят през май едва ли ще са от значение за приема й в музикалното училище, тъй като приемът в осми клас изисква познания по солфеж и музикална култура.

От 13 до 22 юни Крисия щяла да се яви на изпит за проверка на способностите и от миналата година ходела на уроци по китара в Разград. От съвсем невръстна възраст талантливото хлапе свирело на пиано и цигулка. Ръководството на учебното заведение обаче било категорично, че талантът й няма нужда от проверка, защото не подлежи на съмнение, а изпитът бил само формалност.

Както е известно, Крисия бе едно от най-обсъжданите деца в държавата, след като спечели конкурса за сценична партньорка на малкия господин Андреев в „Шоуто на Слави”.

Години наред семейството на малката певица бе заето с телевизионните и сценични ангажименти на гласовитата си наследница. От 9- годишна тя бе задължена всеки втори петък да пътува от Разград до София, за да участва във вечерното шоу. Отделно Крисия с часове се подготвяла за новите песни в предаването, както и репетициите за телевизионните си изяви. Към тях се добавяли и концертите на Дългия, както и допълнителните ангажименти, които Крисия по договор нямала право да отказва.

В продължение на 4 години невръстното хлапе бе ангажирано с благотворителни събития, развлекателни програми по молове, стадиони и площади във всички краища на родината. Наскоро родителите й преценили, че е време дъщеря им да се върне към задълженията си на ученичка и поне за малко да забрави звездния си статус.

Преди 2 години малките пианисти Хасан и Ибрахим от Шумен, които  заедно с Крисия завоюваха престижното второ място на международния конкурс „Евровизия”, също зарязаха провинцията. Талантливите момчета се преместиха в столицата заедно със своите родители и сестрите си близначки, но две седмици по-късно напуснаха. Хасан и Ибрахим били разочаровани от условията. „Очакваха ги стари пиана, които най-вероятно са от 40-те години на миналия век. Музикалните инструменти са в ужасно състояние и те няма как да развиват таланта си с тях. Децата се обърнаха към мен с думите: „Тате, няма как да свирим на такива ужасни пиана. Нали искаме да сме най-добрите, а няма условия”, споделя баща им Дениз Игнатов, предават от Уикенд.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *