Само в 7DniBansko.bg

След замразяването на депутатските заплати: Нинова обяви много любопитна новина за нейната!

7 Dni Bansko04.05.20189490
корнелия нинова

Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви пред журналисти в парламента, че всеки месец ще дарява 600 лв. от депутатската си заплата. Решението и е вследствие на отхвърленото от мнозинството предложение на левицата за намаляване на месечното възнаграждение на народните представители.

Направих това предложение не проформа, а искайки то да стане, коментира Нинова и допълни, че въпреки отхвърлянето му от парламента, тя ще го прилага за себе си като закон в сила. Намалението, което предложих от около 600 лв. месечно, всеки месец ще дарявам на едно болно дете, на един възрастен човек, на някой, който е в беда и има нужда, каза тя. Никого не задължавам, но да знаете, че празни приказки не говоря, допълни Нинова.

“Системата и статуквото се съпротивляват по всякакъв начин да не си намали привилегиите, заплатите и благините. На мен ми беше ясно, че тази система ще се съпротивлява”, заяви лидерът на БСП. “Ще продължим да даряваме и от парламентарната група, и от субсидията на партията. Но тук ставаше въпрос за друго – за личен пример, за осъзнаване, че депутатите и политическата класа като цяло трябва да отстъпим от това, което имаме, защото знаете какво е отношението на народа към тези привилегии”, каза още Нинова.