Само в 7DniBansko.bg

Калина Паскалева се намърда до хитов американски писател! Съблазнява го с родопска кавърма… (СНИМКИ)

7 Dni Bansko02.05.20181110
kalina

Пиърс Браун и пиарката и писателка Калина Паскалева вечеряха заедно, след среща на Браун с негови фенове в Литературен клуб “Чети с нас” в хотел “Маринела”.

Почитателите на Пиърс Браун бяха окупирали клуба още час преди неговата поява. Авторът получи много подаръци от почитателите си, като една дама даже му беше написала дълго и прочувствено писмо.

След емоционалната беседа, писателят се потопи в магията на българската кухня в ресторант Bulgar в хотел “Маринела”, съпроводен от красивата Калина.

Майсторът на перото беше изключително впечатлен от ястията, които имаше възможност да опита за първи път в живота си – пъстърва по лопушански, родопска кавърма, октопод, поднесен с плосък попски боб от Куртово Конаре, скариди с мастика, чушки и пушено краве сирене и обеща много скоро отново да се върне в България.

Пиърс Браун е американски сценарист и писател на бестселъри в жанра научна фантастика.Завършва през 2010 г. политология и икономика в Университета Пепърдайн, информира Хот Арена.

Първият му роман „Червен изгрев“ от едноименната дистопична поредица е публикуван през 2014 г. В далечното бъдеще цялата Слънчева система е колонизирана, а човечеството е управлявано в тоталитарно кастово общество. Главният герой Дароу е от най-нисшата каста на Червените. Те са изпратени с измама да работят в мините на Марс и той се включва в бунтовническата групировка Синовете на Арес. Задачата му е да проникне в Института, където се обучават децата на висшата каста на Златните и да стане един от тях като част от борбата за промяна. Книгата става бестселър, а другите две части достигат до първите места. Получава награда през 2014 г. от „Goodreads“ за най-добър писател и през 2015 г. най-добър роман в жанра научна фантастика. Поредицата е приета за екранизация, а той пише сценария.