Само в 7DniBansko.bg

Първа загуба на ГЕРБ в Парламента! Най-върлият враг на Марешки оглави комисията срещу…картелите на Марешки

7 Dni Bansko25.04.2017320
ГЕРБ понесе първо поражение в Парламента, а от него ще страда най-много…Веселин Марешки. Напук на управляващата партия бе създадена комисия, която ще дебне такива картелни монополисти като варненския олигарх. За негов ужас начело и застава точно най-върлият му враг в Парламента Емил Димитров!
Kомисията “Ревизоро” в 44-ия парламент ще надзирава НАП и Агенция “Митници, ще се бори със сивия сектор и контрабандата. Това решиха депутати по предложение на депутата от Обединените патриоти Емил Димитров.
Бившият шеф на митниците извади аргумента, че и без друго правим различни анкетни и временни комисии, които не вършат работа, като за горивата и картелите в миналото Народно събрание, съобщава Канал 3.
Комисията бе сформирана на косъм, тъй като срещна отпор на коалиционния партньор – трима от ГЕРБ гласуваха против, а шестима се въздържаха, като изразиха резерви, че няма как парламентарна комисия да се бори с контрабандата.
Първоначалното наименование на комисията бе редактирано и на финала се реши да се нарича Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивия сектор и контрабандата.
Забележка под формата на закачка отправи юристът от ДПС Хамид Хамид, който предложи на майтап въпросът да се отложи, за да бъде решен от Коалиционния съвет на ГЕРБ и Патриотите. Той даже даде рамо на Ревизоро и заедно с БСП и депутатите на националистите гласува “за” комисия “Ревизоро”. Мотивира се, че всеки път ДПС ще се възползва от всеки пробив в Коалиционния съвет.
Честита комисия, Ревизоро, поздравиха го колегите му веднага след създаването на комисията, която вероятно ще оглави именно патриотът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *