Само в 7DniBansko.bg

Сензационно! Радев обяви на Webit.Festival как Бойко Борисов може да падне за ден

7 Dni Bansko25.04.2017300
Президентът Румен Радев присъства на откриването на ежегодния форум Webit.Festival. Там той даде да се азбере как може само за един ден да падне дори правителството на Бойко Борисов!
Радев се обърна към гостите с думите, че живеем във време, когато технологиите се развиват изключително динамично и са неизменна част от нашето ежедневие. Държавният глава се върна назад във времето и си спомни полетите с първия си изтребител, който, по думите му, е датирал от Корейската война и е имал уред само за посока и скорост.
Президентът разказа, че по-късно е управлявал много по-модерни изтребители, които са били оборудвани с бордови компютри. Работата на пилота не става по-лека от този факт, защото той трябва да работи с информацията, съдържаща се в компютъра и да носи отговорност за решенията, взети на база на тази информация, категоричен бе Радев.
Президентът разказа и впечатленията си от посещението му в Математическата гимназия в Хасково и за това как младите хора боравят с новите технологии и управляват информацията. Държавният глава видял с учудване, че вместо черна дъска, учениците имат интерактивна бяла дъска. Те вадеха от мобилните телефони различни фигури, пращаха ги на дъската и чертаеха по тях. Моето аналогово съзнание се възмути и ги попитах къде са им учебниците и тетрадките. Но се оказа, че децата отлично владеят материята, те просто са готови за утрешния ден, заяви Румен Радев.
Президентът също така обясни, че с развитието на технологиите цели професии ще изчезнат и това е предизвикателство за всички нас. По думите му, показателно за силата на технологиите е, че с тяхна помощ правителство може да бъде свалено за един ден.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *