Само в 7DniBansko.bg

Помните ли Аксиния? Певицата бе покосена от ужасяваща болест! Ето какво се случва с нея сега…

7 Dni Bansko29.04.20189340
Аксиния

Бившата певица Аксиния е посветила живота си на благотворителност. Хубавицата, която не успя да направи кариера в шоубизнеса, е решила да помага на другите и с това да намери своето място в живота.

Нейната служба в подкрепа на нуждаещите се започнала в Ню Йорк, където Аксиния се преместила преди година в търсене на съвсем различна кариера – такава в света на бизнеса. Днес обаче единственият й досег с финансите е, че е омъжена за състоятелен финансист.

Самата тя вече е загърбила изцяло плановете си за кариера на сцената, след като не открила как може да се реализира в тази област. За това пък се убедила, че има друга мисия в живота си. Тя далеч не е така бляскава и показна, но пък е доста характерна за жените на заможни бизнесмени и политици от висшите етажи на властта. Става въпрос за работа в благотворително организации и различни фондации. Там наеманите лица получават съвсем скромно или почти никакво заплащане за услугите си, но работата им била особено престижна заради своето значение за обществото. За да си позволи някой да я изпълнява, често той трябва да има гръб от богато семейство, което да го издържа финансово.

„Моя мечта винаги е било да работя с възрастни хора – сега в Ню Йорк уча пенсионери на 60 до 80 и по-стари дори как да спортуват. Това е много вълнуващо за мен”, разказва едната си дейност Аксиния. Другата е обвързана не толкова с нейната детска мечта, колкото с нейното собствено минало. По време на своите първи години, след като нашумя с риалити формата „Стар Академи”, се е самоизтезавала с глад. Причината за това била нейното желаниe за лично съвършенство. В глада си и постоянното следене на калориите, тя намирала причината да изглежда добре.

„Много жени, които са в светските среди, изпадат в тази крайност. Смятат, че ако ядат дневно по 3 ябълки, две варени яйца и салата от марули, ще са слаби и красиви. Срамуват се от себе си и се самонаказват всеки път, когато се погледнат в огледалото. Това е една жестока борба”, споделя Аксиния.

Самата тя била в състояние, което я довело до анорексия, остра невроза и булимия. Въпреки че тялото й никога не било склонно да пълнее и да трупа маса, тя смятала, че не изглежда подходящо и се притеснявала, че някой може да я одумва за това. Все й се струвало, че има подут корем, или бричове по краката. За да се доближи до представите си за съвършенство, изпадала от крайност в крайност, като постоянно прекалявала със спортните занимания. Това я довело почти до хормонални нарушения, а най-лошото било, че нямало на кого да сподели драмата си. В един момент стигнала до тегло от 42 кг., което е критично за нейния ръст.

„Проблемът с храната не е хранителен, а ментален. Гледаш се в огледалото и не се харесваш. Започваш да страдаш, за да се превърнеш в идеята, която си решил, че искаш да си. Аз не споделих за проблема си и това беше грешка. Често хората с този проблем постъпват като мен от срам. Има много хора, които стигматизират тези, които имат хранителни заболявания и с това още повече забавят тяхното излекуване”, разказва бившата певица.
Своето решение не открила в клиника или с консултант, а в четенето на книги за разнообразно и здравословно живеене. Заради ада, през който преминала и от благодарност, че днес той е зад гърба й, обещала да се занимава с други хора с проблемно хранене, пише “Уикенд”.

В момента помагам на гореща линия на хора, които имат анорексия, булимия или пък имат познати с такива проблеми. Изслушвам ги, споделям им своята история”, разказва риалити звездата.

Нейните лични проблеми с храненето решила изцяло след като взела решение, че тялото й е важно да е поддържано, но не само заради красотата си, а заради своята функционалност. Само така то можело да изпълнява истинската си задача – да й помага да постига желанията си, а не да е пречка за тях. За това и днес често хапвала десерт, без да се чувства гузна. Даже се случвало някой ден да омете по три. „Сега се храня интуитивно – когато съм гладна и каквото тялото ми иска”, споделя бившата певица.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *