Само в 7DniBansko.bg

Скандално! Мутра се скри в Парламента!

7 Dni Bansko24.04.2017150
Доживяхме и това! Народното събрание се превърна в убежище на мутра, преследвана от българското правораздаване. И ще стои там, докато не го измъкне насила Сотир Цацаров.
Веселин Марешки не се яви днес във Варненския окръжен съд, където бе гледано делото срещу него за изнудване и рекет, съобщава “Петел”.
Причината, обявена от неговата защита, е, че той има депутатски имунитет и няма как да бъде разглеждано каквото и да е обвинение срещу него. Освен това, бе посочено, че той е при президента за обсъждане на съставянето на новото правителство. Така в крайна сметка бе взето решение обвинението срещу него да бъде гледано от Софийския градски съд.
“Възползваха се от придобития имунитет. Освен това техните адвокати поискаха да бъде разглеждано в Софийски градски съд, ако лицето Марешки си даде имунитета, както обеща. Ние сятаме, практиката сочи, че тъй като деянието е извършено преди придобития имунитет, делото трябва да се гледа във Варна. Не смятам, че той ще се откаже от имунитета. Въпреки това мисля, че народните представители ще гласуват за свалянето на имунитета му след искане на главния прокурор. Надявам се да се стигне до там”, коментира Асен Миланов, който съди депутата.
Припомняме, че Веселин Марешки изтъргува оставането си в Народното събрание срещу подкрепа за кабинета на ГЕРБ. Дали това е така, ще покаже решението на Народното събрание за неговия имунитет.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *