Само в 7DniBansko.bg

Лудост! Над Банско правят най-дивата световна писта! Чакат ни 40-метрови скокове (Снимки)

7 Dni Bansko28.01.2017191

Най-добрите 200 състезатели в света в паралелните дисциплини и сноубордкроса идват в Банско следващата седмица. Именно заради последните на Бъндеришка поляна продължава изграждането на уникалното трасе. В неговото построяване вече се включиха и армейски части.

То е разположено на писта 9А и на него ще се проведе на 4 февруари спринткросът, в който ще участва и Сани Жекова. За изграждането на профила на трасето по стандартите на ФИС домакините от Юлен и екипите на БФСки са осигурили хиляди тонове сняг.

Дизайнер на трасето за спринткрос е Андерс Форсел (Швейцария). Ръчното моделиране е поверено на Ян Хурка (Чех), а директор от страна на ФИС е Алберто Скиавон (Ит).

Скоковете, които ще трябва да преминат състезателите по време на квалификацията на 2 февруари и на финалите на 4-и, достигат до 40 м. Трасето за двата паралелни гигантски слалома е готово. То се намира в долната част на писта „Томба“. Изграждането на трибуната е в ход, както и на всички съоръжения във финалната зона.

Президентът на БФСки Цеко Минев и заместникът му Георги Бобев лично инспектираха кък върви подготовката за Световната купа. Първите състезатели ще пристигнат на 30 януари. По решение на организаторите от БФСки и Юлен входът за трибуната и местата около финалната зона ще е свободен.

коментар

  • Стани Василев

    30.01.2017 at 12:58

    Зрелищно ще е, няма как да пропусна

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *