Само в 7DniBansko.bg

Чудо! Лили Иванова чуква 82 години и прибира 1 милион лв. от новото си турне! Лъже ли за възрастта си?

7 Dni Bansko22.04.201823770
лили иванова

Лили Иванова се стяга за грандиозно отпразнуване на 82-рия си рожден ден с голямо турне, което ще продължи цяло лято. Естрадната прима трескаво се готви за поредица от концерти из страната – повече от 20 на брой, които ще продължат чак до есента.

За Лили в последните години вече стана традиция да прави турнета по примера на Веско Маринов, така че да остане близо до публиката си и да е актуална, напук на факта, че не я канят по участия и големи концерти, а и не въртят песните ѝ в радио- и тв ефира. Не на последно място това ѝ носи и стабилни приходи, които само от новото ѝ турне ще ударят 1 милион лева, изчисляват завистливи музиканти. Сумата, разбира се, не е чиста печалба, но поне половината ще отиде в джоба на примата, след като се разплати с организаторите, музикантите си и рекламната дейност. Тя за поредна година се осъществява от спонсора ѝ и близък приятел – Димитър Тодоранов, който се превърна в нещо като продуцент на звездата.

След като в неговото лице намери спонсор, който от години налива сериозни финанси във всичките ѝ начинания, Лили Иванова не пропуска шанс да направи турне в страната. Тази година очакванията ѝ са да попълни банковата си сметка повече от добре, след като миналото лято имала заявки за близо 30 концерта, а направи само 10 и публиката ѝ изгаряла от нетърпение да я види. Примата била убедена, че ще напълни залите и летните театри из провинцията, още повече че отново се пусна слухът, че това ще е последното ѝ турне. Именно тази мистерия покрай оттеглянето ѝ от сцената години наред кара феновете ѝ да не пропускат нейно участие, тъй като не знаят дали няма да е последното в десетилетната ѝ кариера.

Самата Лили обаче само се смеела на подобни слухове и се заканвала, че ще пее до сетен дъх, стига гласът ѝ да е в добра форма. Както се е засилила, може и да стигне рекорда на театралната прима Стоянка Мутафова, която играе на 95 години.

Дотогава ѝ остава малко повече от десетилетие. В края на този месец – на 24 април, Иванова ще чукне 82 години. Макар официално звездата да твърди, че е родена през 1939 г., колкото пише и на личната ѝ карта, от половин век в музикалните среди се знае под сурдинка, че тя е родена 3 години по-рано. По време на соца обаче, след като изгряла звездата ѝ, комунистическата власт сменила ЕГН-то ѝ, за да може да участва в международен конкурс за изпълнители до 30 години и поправената дата си остава валидна завинаги. По-късно самата Лили се старае да я запази, за да се представя за по-млада.

По случай рождения си ден Лили е решила да си направи и голям подарък и още преди 2 месеца си е поръчала чисто нов джип „Мерцедес”, който трябва да пристигне от Германия до две седмици. Возилото не е просто прищявка на примата, а нужда, тъй като старият ѝ автомобил бил вече на 7 години и започнал да сдава багажа. Примата искала да е сигурна, че когато тръгне на турне из страната, ще се вози в здрав и надежден автомобил, който няма да застрашава здравето ѝ.

С днешна дата певицата все още разчита на стария си автомобил в очакване на подаръка си за рождения ден, видяха фотографите на „Ретро”. Звездата се вози в сребристия „Мерцедес”, който ползва от няколко години. Шофират го двама млади служители, които на смени се грижат за удобството на певицата, като я возят на фризьор, пазар, на записи, носят покупките ѝ и дори дамската ѝ чанта.