Само в 7DniBansko.bg

Горещо! Близнашки скастри първите мъже в държавата да внимават с думите! Може да има дълготрайни последици…

7 Dni Bansko19.04.20182210
Георги-Близнашки

Война между институциите няма. Престрелка да, но война – не. Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият служебен премиер Георги Близнашки, който коментира последните искри между Бойко Борисов и Румен Радев.

“Вие журналистите също не трябва да насърчавате тази теза. Премиер и президент трябва да бъдат внимателни в репликите си. Не трябва да се насърчава и разпалва този конфликт. Нашите държавници трябва да бъдат много внимателни в изказа си, защото иначе това може да нанесе проблем с дълготрайни последици”, заяви той.

“В България винаги е имало реактивни нагласи за авторитаризъм. Трябва да помним и да се учим от историята. Не може всичко да е под твоя власт и контрол. Преди 30 години искахме да избягаме от такъв тип управление и сега не трябва да залитаме по типа “Орбан” от Унгария. Пак ще повторя, че първите мъже в държавата трябва много да внимават какво говорят”, добави Близнашки. “Съгласен съм, че премиерът трябва да се явява по-често на парламентарен контрол, защото ние сме парламентарна република и нашата Конституция е най-добрата в цяла Източна Европа. Не виждам на хоризонта скоро да се свика Велико Народно събрание, за да се промени Конституцията и да тръгнем към президентска република”, завърши Близнашки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *