Само в 7DniBansko.bg

Наглост! Държавата плаща 500 000 лева, за да пази НСО Пеевски и любовницата му!

7 Dni Bansko21.04.2017781

Преди няколко дни бившият военен министър Бойко Ноев призова президента Румен Радев да обяви публично причините, поради които Националната служба за охрана все още охранява Делян Пеевски.

„Какво става с това прословуто НСО? Продължава да охранява Пеевски. Крайно време е президентът Радев, който е едноличен шеф на НСО, да отговори на тези питания на обществото – докога НСО ще охранява Пеевски? Преди изборите БСП призова президента да направи ревизия в службата, не е нужно да я прави, той просто трябва да излезе пред хората и да каже: проверих – правилно охраняват Пеевски, или не е правилно. Дължи на обществото тези отговори”, заяви пред Нова ТВ Ноев.

Според него българите имат право да знаят къде отиват 40 млн. лева – толкова е бюджетът на НСО.

„Знаем, че решенията дадено лице да има охрана се вземат от една тричленка, която се състои от шефа на НСО, шефа на ДАНС и главния секретар на МВР. Достатъчно е да се погледне в архивите по чие предложение е направено искането за охрана – например за Пеевски”, каза още той по повод охраната на бизнесмена, който отново бе избран за депутат от ДПС.

По думите на Ноев българският политически елит продължава, както по време на комунизма, да гласува за себе си специални привилегии.

„Гласове” направи свое проучване, за да разбере колко струва на българските данъкоплатци издръжката на охраната на бизнесмена. Според публикация на сайта „Биволъ” народният представител, който рядко стъпва в Парламента, управлява бизнес за 1,5 милиарда лева.

Оказа се, че само за издръжката на тридесетината служители на НСО държавата харчи 439 000 лева. Извън тази сума са разходите за бензин и поддръжка на луксозните автомобили, които денонощно са на разположение на депутата. Отделно има разходи по техническото обезпечаване и поддръжка на наблюдателните камери около хотел „Берлин” в столичния квартал Бояна, където депутатът провежда по-голямата част от срещите си.

Личната охрана на Пеевски включва три екипа от по четирима души, които осигуряват 24 часова закрила на бизнесмена, както и на любовницата му Цветелина Янева. Тяхната годишна издръжка, която включва заплатите им и задължителните пари за облекло и екипировка, възлиза на 294 000 лева според нашите източници.

За постовата охрана в х-л „Берлин”, която се състои общо от 8 души, които също работят на смени, държавата харчи 102 000 лева годишно.

Към всеки от трите екипа от лична охрана има и по двама шофьори, които също са на разположение по 24 часа и за които НСО плаща по 43 000 лева на година. Отделно от тях има и двама офицери, които са предназначени за смяна, в случай че някой от колегите им се разболее или излезе в годишен отпуск. Така армията от охранители, които пазят депутата, възлиза на 28 души. Извън нея Пеевски има частни бодигардове.

 

коментар

  • Дядя

    21.04.2017 at 23:03

    УЖАС!!!ИМА ЛИ ТАКАВА ПАЧАВРА,КОЯТО БИ СИ ЛЕГНАЛА С ТОЯ ХИПОПОТАМ?!?!?!?

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *