Само в 7DniBansko.bg

Свързването на Банско с голф-меката “Пирин клуб” – по идея на Краси Балъков

7 Dni Bansko21.04.2017560

Община Банско ще инвестира в построяването на нов панорамен път, който да свърже курорта с голф комплекса “Пирин голф и кънтри клуб”.

С инвестиционното предложение вече се запознаха заинтересованите лица. Изпратено бе  и уведомление до Регионалната инспекция по околната среда и водите. „

Трасето ще е с дължина 3390,15 метра, началото му е в землището на община Разлог, а краят му ще е при улица “Явор” в Банско. Пътната отсечка минава през хълмист и пресечен терен, предвижда се максимална скорост до 30 километра в час.

Пътят минава в близост до входа на бившата казарма и край няколко хотела.

“Целта ни е да направим връзка между двете туристически дестинации в общ туристически продукт. Този път ще свърже Банско с курортно селище “Пирин”, където е и голф комплексът “Пирин Голф & Кънтри Клуб”, по този начин ще се активират туристическите връзки между двете общини”, заяви Георги Икономов, кмет на община Банско.

Самият той от по-миналата година е запален голфър и е останал впечатлен от хората, които посещават клуба в полите на Пирин. Става дума за топ-бизнесмени, елитни банкери като Левон Хампарцумян, шоумени като Ники Кънчев и Гала, спортисти от ранга на Касимир Балъков, министри, дипломати.

Точно самият Балъков при едно свое участие първи е лансирал идеята за подобен път в разговор със собствениците на клуба.

Ако има директен път до Банско, курортът може да се превърне за ВИП-обществото от “Пирин голф” не само в любима дестинация, но и да ги подтикне за допълнителни инвестиции в региона.

“Всички тези неща накуп превръщат пободен път в приоритетна задача за нас”, категоричен е Георги Икономов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *