Само в 7DniBansko.bg

Кметът Икономов проведе важна среща с най-голямата НПО в Бурса! Задават ли се нови инвестиции към Банско? (СНИМКИ)

7 Dni Bansko16.04.2018410
30728623_1805865689718952_5583575684338297232_n

Проведох работна среща с представители на най-голямата неправителствена организация в Бурса – „Балкантюрксиат”, обединяваща индустриалния бизнес в турския град. Берат Тюнакан, почетен председател на сдружението, съпровождан от Сюлейман Улузьой, споделиха своето желание да установят по-тесни бизнес контакти с Банско в областта на туризма и да проучат възможностите за инвестиции, които предлага нашия град.

„Балкантюрксиат” обединява повече от 420 дружества, представители на едрия бизнес. Техните собственици са с преселническо потекло от всички райони на Балканите, като преобладават представители на българските преселници. От г-н Тюнакан научих, че Банско е много добре познат в Бурса, както и че курортът ни си е създал добро име.

Откъдето и идва интересът на бизнес организацията. В тази връзка в края на годината ще бъде организирано бизнес посещение в Банско, на което местния туристически бранш и индустриалците от да създадат контакти, както и да обменят идеи за сътрудничество. 

Считам, че можем да си бъдем взаимно полезни, като освен в туристическата сфера, Банско е подходящо място за инвестиции в хранително-вкусовата промишленост.

Ще бъде обмислена и възможността за организиране на Дни на Банско в Бурса, по време на които градът да бъде представен по подходящ начин за засилване на популярността ни.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *