Само в 7DniBansko.bg

Няма такава неустойка! Слави с удар №1 в историята, ако bTV прекрати договора си с шоуто

7 Dni Bansko20.04.2017450

Най-голямата неустойка в историята на тв-бизнеса у нас, ще трябва да плати Би Ти Ви на Слави Трифонов, ако спре шоуто му.В момента телевизията натиска Трифонов да подпише анекс към договора си с телевизията.

Новите условия на Би Ти Ви са предаването на Слави да бъде само и единствено развлекателно и по никакъв начин да не се намесват политически теми.

Решението на телевизията е след поредния скандал около “Шоуто на Слави”. Във вторник вечерта предаването беше свалено от ефир и бе излъчен стар епизод от Йордановден с водещ Иво Сиромахов. Причина за свалянето е участието на журналиста Васил Иванов като гост в шоуто. Ден по-рано Иванов обяви, че напуска Нова тв заради цензура и се закани пред Дългия да разкаже всички подробности около решението си да напусне телевизията.

Би Ти Ви иска да има нов договор, защото ако самолично спре предаването на Слави, ще се наложи да му плати около 10 милиона лева неустойка, разкриха пред “България Днес” източници запознати с взаимоотношенията между Дългия и Би Ти Ви.

В договора между Трифонов и телевизията има специални клаузи, защитаващи и двете страни, твърдят запознати. Ангажиментите на Слави са предаването му ежедневно да поддържа висок рейтинг, чийто минимум е предварително закован. С това Би Ти Ви си гарантира достатъчно приходи от реклами, които да покрият плащаните сериозни суми за всеки епизод и отделно немалка печалба. В случай че зрителският интерес намалее при отделни излъчвания, са предвидени и глоби за Дългия. При по-продължителен период в спад на гледаемоста телевизията има право да прекрати автоматично договора с Дългия.

Очаквано санкции има и за телевизията, в случай че реши да свали „Шоуто на Слави“ по свое желание. Според запознати специалната клауза предвижда в този случай на Дългия да се платят всички дължими суми до края на договора му с телевизията. Независимо че епизодите от шоуто няма да се излъчат.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *