Само в 7DniBansko.bg

И БГ Оскарите в туризма са за курорт №1

7 Dni Bansko21.12.2016130

След като за 4-и пореден път взе най-високото възможно отличие в туристическата индустрия изобщо, печелейки равносилната на „Оскар“ в киното статуетка от Световните ски награди за курорт №1 на България, Банско по инерция сложи във витрината си 2 реципрочни приза и на национално ниво. Това стана по едно и също време на 2 независими едно от друго събития в София в предпоследния понеделник на декември.
Пред 300 гости в Централния военен клуб ресорното министерство раздаде първите си годишни награди, чиито носители бяха определени след гласуване в специална интернет платформа на 100 000 потребители. В най-оспорваната от 16-те категории – „Община на 2016 г. за планински туризъм“, номинираните бяха общо 7. Банско обаче ликува, като събра над 27% от вота.
Изборът на почти 1/3 от клиентите изглежда съвсем логичен, още повече че миналия месец бяхме провъзгласени от Брюксел за Европейски град на спорта за 2017-а. Тук успешно развиваме ски алпийски дисциплини, ски бягане, сноуборд, планинско колоездене и пешеходен туризъм, параглайдинг, конна езда, скално катерене, планинско бягане, планински риболов, а освен това имаме най-дългата надуваема водна пързалка в Европа, както и вече 2 ледени пързалки. Част от безукорното CV на Банско е и фактът, че е 5-кратен домакин на Световната купа по ски, а догодина дебютно приема Световната купа по сноуборд.
Лично министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова, която учреди наградите, връчи статуетката – стилизирана българска роза, авторска изработка на Димитър Германов, на кмета Георги Икономов.
„За мен е огромно удоволствие да наградя мястото, където обичам да карам ски“, каза тя. Впрочем нейният съветник и рекламно лице на Банско – легендарният Марк Жирардели, й е ментор на пистите.
Зам.-кметът Александър Мацурев и маркетинг директорът на „Юлен“ Иван Обрейков (на снимката в средата) пък получиха второто отличие на Банско в Националния исторически музей. В раздел „Културно-исторически туризъм“ на кампанията „Чудесата на България“, организирана за 6-и път от в. „Стандарт“, градът под Тодорка бе обявен за зимна туристическа дестинация №1 на страната. Наградите и грамотите на нашите хора връчи хотелиерът Стефан Шарлопов, който е председател на Българския съюз по балнеология и спа.
Източник: в. „Банско Утре“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *