Само в 7DniBansko.bg

Експерт хвърли жестока бомба: ЧЕЗ вдига цената на тока! Ще избиват разходите по сделката…

7 Dni Bansko12.04.20182130
Еленко Божков

Ако има сделка с ЧЕЗ, следва политическа криза и оставка на кабинета. Тази теза изрази пред Би Ти Ви енергийният експерт Еленко Божков на въпрос какво ще се случи, ако активите на “ЧЕЗ България” бъдат продадени на Гинка Върбакова.

“От КЕВР зависи с колко ще се увеличи цената на тока. Остава неразбираемо дали ще бъде наказана ЧЕЗ за начина, по който поискаха увеличение на цената на тока. Ако писмото им не беше изтекло в медиите, никой нямаше да разбере, че се готви увеличение на цените”, обясни той.

Според него крайната цена на тока за потребителите ще се увеличи средно с 18%. „Това носи едни големи пари на ЧЕЗ“, подчерта експертът.

По думите му сделката за придобиване на дружеството вече има пряко отражение върху потребителите. Той обвърза повишаването на цената на тока с големите разходи по сделката за придобиване на ЧЕЗ.

Божков прогнозира, че ако сделката се осъществи, ще се стигне до политическа криза и оставка на правителството. „Друг би бил развоят на нещата, ако държавата участва в сделката. Резките промени не са най-доброто в този бизнес. Вероятно ще се търси някакво решение“, каза още той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *