Само в 7DniBansko.bg

Окончателно! Мая Илиева източи докрай ВИС – прибра последните милиони на Георги Илиев и ликвидира холдинга…

7 Dni Bansko09.04.20189160
мая илиева

Мая Илиева окончателно ликвидира „ВАИ Холдинг“, източи всички капитали на знаковото дружество и прибра последните милиони на покойния си съпруг Георги Илиев. Вдовицата преобразува холдинга в три отделни фирми, които вече нямат нищо общо с имиджа на структура от края на 90-те години.

Новите фирми са с предмет на дейност издателство, маркетинг, право, образователни, административни и консултантски услуги. Мая Илиева, която е единствена наследничка на бизнеса на Главния след покушението му през 2005 г., е запазила само първите букви от предишното име. Компаниите ѝ вече ще се казват “ВаиДО 17″, ВаиСМ” и “ВНЛ 17” ЕООД. Към учредителния договор е посочено, че преобразуваното дружество има капитали в размер на 1 млн. 276 хиляди лева, сочи справка в Търговския регистър. И трите дружества са с капитал по 50 хиляди лева.

Преди преобразуването на “ВАИ Холдинг” вдовицата трансформира друга фирма, в която са някогашните легенди от ВИС Ангел Боянов, Чавдар Писарски и Николай Цветин. Финансистът Орлин Маринов, за когото също се твърди, че е много близък с вдовицата на Главния, сега се занимава и с туристическата част от бизнеса на Мая Илиева. Близки до нея разкриват, че плътно до Мая в бизнеса ѝ са и две дами – Мариана Джуканова и Росица Воденичарова.

Сделката и окончателният край на „ВАИ Холдинг” дори е бил полят обилно, разкриват приближени на вдовицата. Мая Илиева е завела куп свои дружки, включително жената на покойния Фатик – Адриана Тюркмен, да купонясват на топло в Мароко. Там, освен новото начало за вдовицата на Главния, отбелязали и рождения ден на малката дъщеря на Фатик – Александра. Веселата група се настанила в най-шикозния комплекс в Маракеш. Хотелът е построен в далечната 1923 г. и е истинско архитектурно бижу. Цените на стандартна стая започват от 750 долара на нощ. В хотела са отсядали Чърчил и Хичкок, предаде Пик.