Само в 7DniBansko.bg

Уникални СНИМКИ! Вижте как посрещаме Великден в Банско и какво каза кметът Икономов на банскалии…

7 Dni Bansko09.04.2018340
30264248_1957034427674025_1874894168350785536_n

С тържествена Света литургия, отслужена пред църквата „Св. Троица” в град Банско бе посрещнат Благодатния огън от Йерусалим в чест на Въскресението на Божия син и Спасител на човешкия род – Исус Христос.

Стотици християни се стекоха на Великденското богослужение, а църковният храм бе тесен да побере всички миряни, дошли за да засвидетелстват своята вяра и почит, и да измолят за Божия благословия.

Най-големият празник за православния свят – ВъскресениеХристово, продължи в неделния ден с концерт на фолклорната изпълнителка Ангелина Милева. Площад „Никола Вапцаров” бе изпълнен с жители и гости на курортния град, които весело се поздравяваха с „Христос Воскресе”.

Народните ритми, звучащи от сцената, създадоха много настроение сред публиката и както подобава за всеки български празник, кръшни хора изпълниха площадното пространство. Празникът не мина и без любимият на всички деца конкурс по надчукване с великденски яйца. Тази година победителят бе малката Диана Хаджипопова, която спечели за семейната трапеза ароматен агнешки бут, подарен й лично от кмета Георги Икономов.

От сцената той отправи своя топъл поздрав към жителите и гостите на града: „Христос Воскресе! На днешния ден празнуваме победата на живота над смъртта, на светлината над тъмнината. Пожелавам на всички да бъдат здрави и благословени, да се уважават и подкрепят, както ни повеляват християнските закони!”