Само в 7DniBansko.bg

Бобма на Нинова в БСП! Ламбо, Кирил Добрев и Весела Лечева – аут!

7 Dni Bansko18.04.2017251

Корнелия Нинова прави тотална чистка в изпълнителното бюро на пленума на БСП в събота. Лидерката ще изпълни решението си от преди изборите да подмени почти цялото ръководство на левицата с условието депутати да не заемат високи постове вътре в партията. Според нея не е редно един народен представител да заема и ръководни постове в партията. Така общо 16 членове на ИБ на БСП ще напуснат ръководството на партията, като ще останат Нинова, Бриго Аспарухов, Вяра Йорданова, Калоян Паргов, Радослав Гайдарски, твърди ПИК.

Останалите пък ще заемат депутатските банки и няма да участват пряко във взимането на най-важните решения в партията. Под ударите на Нинова изненадващо попада и Стефан Данаилов, журналистът Сашо Симов, който успя да се пребори за народен представител от Кърджали, спортната звезда Весела Лечева, Драго Стойнев, дори и любимецът на Нинова – Кирил Добрев, който е водеща фигура в партията, Краси Янков и други.

Интересен е фактът обаче, че самата Корнелия Нинова не вижда нищо лошо в това да съвместява не един, а няколко оъста. Освен председател на партията, тя е избрана и за депутат, като в същото време по идентична линия ще освободи от ИБ своите верни колеги.

Това няма да е проблем за Стефан Данаилов, който дълго време бяга от ИБ на БСП, тъй като вече е прекалено изморен. Двамата с Нинова обсъждат важните теми по телефона, а в парламента идва рядко.

Не така лесно ще бъде обаче за Кирил Добрев. Известен с хапливия си език, депутатът не цепи басма на никого, дори и на Нинова. Според социалистите  дори е възможно Добрев да предпочете да остане сив кардинал в партията, отколкото да търка банките в парламента. От БСП припомнят, че членството на Дорбев в Изпълнителното бюро е заветна негова мечта.

Развръзката на поредните сътресения в БСП ще бъдат именно на предстоящия пленум идната събота, когато се очаква Нинова да наложи своето решение и интриги по темата тресат левицата отсега.

коментар

  • ГЕРБ

    18.04.2017 at 21:19

    2 КГ КИТ ИМА ПО ТОВА 4УДОВИЩЕ….ТОЛКО ЗЛОБА,4Е ЩЕ ЕКСПЛОДИРА КОМУНИСТИ4ЕСКАТА ШАМАНКА.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *