Само в 7DniBansko.bg

Не е истина какво дърво ще изядат всички българи, които тръгват към Гърция за Великден! Докато тук ще е…

7 Dni Bansko01.04.201817890
банско11

Слънчево и топло ще е времето на Великден у нас, като температурите ще са между 14 и 19 градуса, а в Югоизточна България ще гонят 22 градуса. Дъжд обаче очаква тези българи, които ще почиват в Гърция за празниците. Това съобщи дежурният синоптик Петър Янков от ТВ-МЕТ пред “24 часа”.

Причината е циклон, който ще премине над Балканите в петък и събота. Той ще донесе повече валежи около Беломорието. Дъждът, който ще падне

над Солун и
Кавала, се
очаква да
стигне около
20 литра на кв. м

“Не е изключено за кратко дъжд да вали и над Кърджали и Хасково”, съобщи още Петър Янков.
В понеделник, 2 април, ще е последният хладен ден. Докато във вторник и сряда ще има повече слънце, като температурите ще стигнат 20 градуса.

“От сряда вече ще се затопли”, съобщи метеорологът Янков.
На Велики четвърътк обаче ни очаква дъжд.

“Така че всички, които ще пътуват, ще трябва да са внимателни, когато преминават Западна и Южна България”, каза още Янков.

На Разпети петък у нас ще е облачно, а валежи се очакват в Западна и Южна България. В събота облачността ще се разкъсва, ниски облаци ще има в Дунавската равнина и Черноморския район. На Светли понеделник ще е слънчево и топло и се очаква живакът да стигне 22 градуса.

Второто десетдневие ще започне с по-хладно време.

По-голяма
вероятност за
валежи има
около 12-13

април. След това времето ще се стабилизира и ще има няколко по- слънчеви и топли дни. Захлаждане с валежи се очакват към края на второто и в началото на третото десетдневие на месеца.

По-стабилно ще бъде времето през последните дни от април с предимно слънчево време и сравнително високи дневни температури. Краткотрайно захлаждане с превалявания и прегърмявания ще има около 25 и 28.