Само в 7DniBansko.bg

Който може, го може! 500 000 лева за Графа само за една вечер!

7 Dni Bansko16.04.2017410

14 000 души напълниха най-голямата зала у нас, за да слушат Графа, с което майсторът на баладите почти изравни постижението на Лили Иванова  от преди 5 години, когато примата продаде едва 1000 билета повече  от него. Практичният Влади заложи на оборот, пускайки местата за шоуто си с възможно най-ниските цени.

Бизнес стратегията на Влади Ампов доста се доближава до тази на колегата му Веско Маринов, който също е прочут с романтичната си музика, както и до веруюто на продуцента Митко Димитров – Пайнера, който  от всичко на света най-мрази скъпите билети, защото му гарантират празни седалки. По техния пример Графа пусна пропуските за концерта си с цени  от 25 до 50 лева, което в тази скъпа зала е абсолютният минимум.  Отделно  от това той заложи на масирана реклама, която продължи с месеци, прие място на ментор в „Гласът на България” по Би Ти Ви, за да си гарантира постоянно медийно присъствие, и не спря да напомня за себе си, докато не продаде и последния билет. Дори му се наложи да пусне допълнителни бройки, той като раздаде безплатно с цел реклама поне 1000 билета в различни игри и медийни партньорства.

Резултатът  от цял ото усилия е 500 бона приход, показват грубите сметки. Не е изключено всичко до стотинка да е влязло в джоба на изпълнителя, защото разходите по хонорарите на музикантите, наема на залата и техническото изпълнение на шоуто са платени  от спонсори, пише “Уикенд”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *