Само в 7DniBansko.bg

Тя играе за фирмения отбор на Гриша Ганчев! Ще бори Мис Плеймейт, а след това става полицайка

7 Dni Bansko26.03.20181070
23

Валерия Кирилова спокойно може да се нарече най-секси футболистката у нас! И играе за фирмения отбор на Гриша Ганчев!

Спортът е в кръвта на 18-годишната ученичка още от ранните детски години. Въпреки крехката си физика надарената девойка рита топката още като хлапе с момчетата. Играе като ляв и десен бек, а впоследствие и като централен защитник. Такъв пост заема в женския футболен тим на “Литекс Лейдис”, където прекарва четири години още като тийнейджърка.

“Беше много хубаво, но не и лесно. Често се получаваха контузии. Разбиха ми веждата при едно единоборство. Спряха мача и ме закараха при хирург. Направи ми два шева и второто полувреме се върнах и доиграх двубоя. Много груби нападателки имаше”, спомня си Валерия.
Тогава брюнетката учи в Ловеч и съчетава школото с тренировките и мачовете. После се мести в София и преминава в частен футболен клуб. Положението с женския футбол у нас и в чужбина е коренно различно.

“Тук всички момичета играят само за удоволствие. Никога не съм взимала пари. Напротив – плащаме, за да играем. А в чужбина осигуряват на момичетата заплати, жилище, университет, модерни терени и спортни бази. Тук се отпускат пари от ЕС за развиване на женския футбол, но не достигат изобщо до момичетата. Потъват в някой джоб. Най-много да се дадат 5 топки и няколко тениски на някой футболен турнир”, разкрива апетитната спортистка.

Секси плеймейтката-футболистка има и друго амплоа. След завършване на 12-и клас ще кандидатства в школата в Симеоново.
“Искам да разследвам най-тежките убийства като шесторното в Нови Искър. След няколко години се виждам като полицейски шеф, най-яката плеймейтка и футболистка”, споделя Валерия и добавя, че няма нужда от богат любовник, защото чудесно се справя сама.

“Отдавам се на подготовка за плеймейт, а през март пускам документи за полицейската школа в Симеоново. Готова съм физически. Мога да направя ей сега 100 лицеви опори и стотици коремни преси. По цял ден правя спринтове по цялата дължина на терена, а почивката е само 5 минути, през които имаш други физически занимания”, споделя футболистката.

Заради многото преследвани цели ученичката е загърбила любовта и романтиката.
“Тя е на заден план, имам други цели в живота. Не искам заможен човек да ми помага финансово. Справям се сама. Родена съм силна и борбена. Чужбина не ме влече, обичам си родината”, разказва Валерия.

Бъдещото участие и победата в „Мис Плеймейт“ спортистката приема като своя мечта.
“Ще ми донесе повече запознанства, контакти, възможности за реализация, приятелства, емоции. След 10 години се виждам като една от най-известните плеймейтки, омъжена, с две деца. Романтична съм. Идеалната вечер с любимия си я представям със свещи, джакузи, бяло вино”, разказва още фаталната брюнетка.

В същото време футболистката се справя много добре и в училище. “Завърших 11 клас с над 5,50. А за 12-и се очертава петица. Бала ще прекарам в Марбея с приятелки, а след това с роднини в София”, споделя още плеймейтката.

Текст: България днес

Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu и личен архив